Parada Baloanelor, fericirea inimii şi plăcerea ochiului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Parada Baloanelor, fericirea inimii şi plăcerea ochiului

111La Parada Baloanelor cu Aer Cald, eveniment mult aşteptat de toţi iubitorii de zbor şi de spectacol, care a ajuns la a XI-a ediție,  sute de oameni, localnici dar și pasionați veniți din toată țara, au asistat la înălțarea baloanelor cu aer cald. Locul de desfăşurare a fost tot Câmpul Cetății, festivalul din aer fiind completat de tarabele cu produse artizanale și scena cu muzică live.

Cum este normal în acest sport, ele s-au înălțat dimineața și seara după ora 18, pentru că la aceste ore vântul este mai calm.  În acest an, 21 de echipe naționale și internaționale și-au luat zborul peste dealurile și câmpiile mureșene, iar câțiva spectatori curajoși au zburat și ei în văzduh.

112

Baloanele cu aer cald sunt considerate un sport, dar și un hobby. Senzația de a călători suspendat de un nor oferă, în acelaşi timp, şi o stare de linişte, dar şi multă adrenalină. Suspendați la câteva sute de metri înălțime, aproape imobili, cei care practică acest sport au parte de senzaţii tari şi plăcute:  creierul crește producția de adrenalină și dopamină şi se accentuează sentimental de fericire, iar pentru ochi,  peisajul de jos, munţi şi dealuri, este sublime.

Baloanele cu aer cald au fost primul tip de transport aerian, în 1783, în Franța. De atunci, tehnica a evoluat iar pasionații acestui sport sunt răspândiți în întreaga lume.

Raul BUTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE