Controale în peste 180 de magazine alimentare și unități de alimentație publică din mediul rural Slider
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 361 Vizualizări

Controale în peste 180 de magazine alimentare și unități de alimentație publică din mediul rural

Inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mureș, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș au desfășurat, în perioada 29 iulie – 31 august, o acțiune de control la 184 unități de alimentație publică și magazine alimentare care funcționează în mediul rural, în județul Mureș, și s-au aplicat 68 de sancțiuni: 50 de amenzi, în valoare de 59.000 lei și 18 avertismente, a anunțat miercuri, 28 septembrie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, Csiki Iren Zsuzsanna, medic șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Mureș.

„Scopul acțiunii a fost verificarea modului în care unitățile din mediul rural respectă normele legale privind serviciile de alimentație publică și retail. Obiectivele controlului au fost respectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, trasabilitatea produselor alimentare comercializate și modul în care sunt expuse la vânzare, conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor alimentare, dar și respectarea normelor de igienă și sănătate publică din domeniul alimentului”, a precizat Csiki Iren Zsuzsanna.

Nereguli constatate
Potrivit acesteia, printre neregulile constatate în cele 108 unități de alimentație publică controlate s-au numărat: condiții de păstrare necorespunzătoare a produselor alimentare, ambalare și etichetare necorespunzătoare, modificări organoleptice evidente, informații incomplete, lipsă dată limită de consum, informații netraduse în limba română, nerespectarea termenelor și recomandărilor stabilite cu ocazia controlului anterior. Astfel, s-au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33.500 lei și 8 avertismente. De asemenea, s-a dispus retragerea de la comercializare a 95 de kilograme de produse din carne.
În cele 76 de magazine alimentare controlate s-au identificat următoarele nereguli: întreținere necorespunzătoare a spațiilor, defecțiuni ale instalațiilor de apă, neefecutarea controlului medical periodic al personalului, neinstruirea personalului privind noțiunile de igienă, nerespectarea condițiilor de depozitare și comercializare a produselor alimentare, data durabilității minimale depășită, modificări organoleptice evidente, lipsa datei limită de consum, neafișare prețuri, cântare neverificate metrologic. Astfel, s-au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.500 lei, s-au dat 10 avertismente și s-a dispus retragerea de la comercializare a 76 de kilograme de produse din carne.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE