Peste 200 de participanți, la Seminarul Național din domeniul sclerozei multiple Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 307 Vizualizări

Peste 200 de participanți, la Seminarul Național din domeniul sclerozei multiple

Aproximativ 15 medici neurologi și 220 de pacienți, dintre care 120 de pacienți tratați la Clinica de Tratament SM din Târgu-Mureș, participă, în perioada 30 septembrie-2 octombrie, la a XV-a ediție a Seminarului Național SM, un eveniment organizat de Asociația de Scleroză Multiplă din România (ASMR) și dedicat pacienților afectați de scleroza multiplă, care se desfășoară la Hotelul Continental din Târgu-Mureș. Anul acesta, comunitatea SM din România împlinește 19 ani de la înființare.

Rolul rețelei de suport la pacienții cu scleroză multiplă, drepturile pacienților cronici, obiective pe termen lung și monitorizarea eficienței tratamentului imunomodulator, tehnici și dispozitive noi de autoinjectare în tratamentul sclerozei multiple, aspecte neuropsihiatrice în scleroza multiplă și noutăți referitoare la Programul Național de Tratament. Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vor dezbate, la sfârșitul acestei săptămâni, specialiștii în cadrul Seminarului Național în domeniul sclerozei multiple (SM), manifestare ce își propune îmbunătățirea comunicării pacientului cu Centrele de Tratament cuprinse în Programul Național de Tratament.
„Seminarul se dorește a fi un eveniment de informare și educație nonformală adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă și este organizat în vederea facilitării creșterii calității vieții persoanelor afectate prin îmbunătățirea cunoștințelor privind managementul bolii, dobândirea de noi informații din domeniu, cunoașterea unor exemple motivante de viață cu SM, toate prin racordarea la mișcarea SM națională și internațională. Seminarul este organizat sub forma prezentărilor în plen, seminarii tematice interactive, sesiuni de întrebări și răspunsuri, ateliere de lucru, toate din domenii de interes ale persoanei cu SM (neurologie, interne, balneo-fizioterapie, psihologie, îngrijire medicale, legislație și drepturi ale persoanei cu dizabilități etc. prezentate de echipa de specialiști coordonată de prof. dr. Rodica Bălașa. Totodată, acest eveniment include și lansări de publicații, prezentare de activități ale grupurilor locale, expoziții cu tematică SM, activități de socializare și agrement”, a precizat Laurențiu Lazăr, secretarul evenimentului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE