Home / CSU Medicina CSŞ / Finala Cupei Ardealul, Volei Alba Blaj-CSM Târgoviște, fără „tricolore”. CSU Medicina își dispută locul 3 cu Penicilina

Finala Cupei Ardealul, Volei Alba Blaj-CSM Târgoviște, fără „tricolore”. CSU Medicina își dispută locul 3 cu Penicilina

Distribuie

În prima semifinală a celei de-a XI-a ediții a Cupei Ardealul la volei feminin, CSU Medicina Târgu-Mureș a fost depășită de campioana ultimei ediții Volei Alba Blaj cu 0-3 (14-25, 17-25, 18-25). Deși blăjencele s-au prezentat la joc cu doar 8 jucătoare, valoarea acestora a fost suficientă pentru obținerea calificării în finala competiției. Câteva dintre componentele echipei oaspete au lipsit, fiind convocate la lotul național pentru meciul de baraj cu Ungaria pentru calificarea la Europene, dar și din lotul mureșencelor au lipsit din același motiv Andreea Petra, aflată la lotul României, precum și croata Karla Klarić, convocată și ea la lotul țării sale.

În aceste condiții întâlnirea a fost relativ mai echilibrată. Primul set a decurs în nota de echilibru aproape până la jumătatea lui. După 6-8 la primul timp de odihnă, mureșencele au preluat conducerea la 9-8, dar s-au văzut conduse cu 11-16 la al doilea. A fost o perioadă în care preluările au lăsat de dorit, iar atacurile au fost deseori bolocate de jucătoarele rămase la echipa campioană, care s-a desprins la pas în partea a doua a setului. Cel de-al doilea act a fost dominat tot de echipa din Blaj, care s-a despins la primul time-out la 8-3, apoi au ajuns la 11-4. Mureșencele au avut o revenire și s-au apropiat la 12-14, dar la al doilea timp de odihnă era 12-16. După 14-16 setul a curs într-o singură direcție și s-a încheiat 17-25. Încercarea de revenire din setul trei a oferit o dispută echilibrată. Mureșencele au revenit de la 2-4 la 6-4 și au avut 8-7 la primul time-out. Oaspetele au preluat inițiativa și s-au desprins la 15-11. Ultima răbufnire a medicinistelor. Au egalat scorul la 15, dar a urmat o nouă desprindere a campioanelor. CSU Medicina a mai reușit doar trei puncte și urmează să susțină jocul pentru locul 3 cu Penicilina Iași, care a cedat cu 0-3 în semifinala a doua cu CSM Târgoviște. Meciul pentru al treilea loc pe podium are loc sâmbătă, de la ora 11.00 și va fi urmat de finala competiției. Acesta se va disputa între echipele din Blaj și Târgoviște, reeditarea finalei ultimei ediții, dar fără jucătoarele aflate la echipa națională.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.