Cupa Ardealul la volei merge la Blaj, CSU Medicina pierde finala mică CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Cupa Ardealul la volei merge la Blaj, CSU Medicina pierde finala mică

A XI-a ediție a Cupei Ardealul la volei feminin a fost câștigată de campioana Volei Alba Blaj, care s-a impus în finală în fața formației CSM Târgoviște în patru seturi spectaculoase, toate încheiate cu același scor. A fost 3-1 pentru campioane (23-25, 25-23, 25-23, 25-23), deși au evoluat cu un lot redus, multe dintre componente fiind la lotul național, care a disputat partida din preliminariile Europenelor, cu Ungaria. Pe treapta a treia a podiumului turneului din sala „Anton Pongracz” a complexului UMF din Târgu-Mureș, la care au participat jumătate din echipele angrenate în Divizia A1 s-a clasat Penicilina Iași. Aceasta a învins pentru a doua oară cu 3-1 în decurs de două săptămâni formația gazdă, după victoria de la Piatra Neamț. Meciul pentru locul 3 a fost și el foarte disputat, pe seturi: 25-19, 26-24, 20-25, 25-21. Ieșencele au condus cu 16-12 la al doilea time-out tehnic al primului set, s-au desprins apoi la 20-14 și setul putea fi relansat la 22-19. La acest scor, o minge norocoasă care s-a plimbat pe fileu și a căzut în teren a fost urmată de un blocaj ieșean, după care prima minge de set a fost fructificată.

 

Revirimentul a fost doar o iluzie

Setul secund părea că aparține mureșencelor, După 3-0 și 7-2, câteva nesincronizări au făcut ca oaspetele să egaleze la 9. Au urmat schimburi foarte disputate, în care câștig de cauză au avut de fiecare dată „medinicinistele”, care s-au desprins la 14-9. Fluctuațiile au continuat și a fost nevoie de un blocaj solo al Roxanei Iancu pentru ca mureșencele să intre la al doilea timp de odihnă cu 16-12. Iașiul a revenit și a preluat conducerea la 19-18. Medicina a mai condus cu 22-21 și a anulat două mingi de set prin Rodica Buterez, dar tot ea a fost blocată la următoarea minge de set și Penicilina avea două seturi avans. Actul trei a dat din nou impresia revenirii gazdelor. A fost 8-2 la primul time-out și 16-9 la al doilea. Setul s-a încheiat la 5 puncte diferență, dar mureșencele s-au întrebuințat din plin pentru a rămâne în meci. Setul patru a risipit aceste iluzii, a curs în favoarea moldovencelor. Penicilina a avut 8-5 la primul timp tehnic și s-a despirins la 11-6. Pe serviciul Valentinei Rusu, mureșencele au echilibrat până la 11-12, dar nu au reușit să se apropie decât până la un punct diferență. Minge foarte disputată și spectaculoasă la 18-20, dar ultimul atac iese în aut, după care ieșencele gestionează foarte bine finalul și încheie victorioase partida. CSU Medicina pornește la drum cu un lot foarte tânăr. Lipsa experienței fiind evidentă la majoritatea jucătoarelor, dar se speră ca pe parcurs ecestea să se ridice la nivelul așteptărilor.

Gazdele s-au ales cu un premiu de „consolare”

Dintre cele cinci premii individuale oferite la final, unul a revenit gazdelor, cel pentru cea mai de prespectivă jucătoare, primit de Rodica Buterez. Celelalte patru au revenit celor două finaliste: Cea mai bună coordonatoare- Ana Antonijevic (Volei Alba Blaj), Cel mai bun libero- Suzana Cebic (CSM Târgoviște), Cel mai bun centru- Nadia Ninkovic (Volei Alba Blaj), iar MVP-ul competiției a fost desemnată Ivana Djerisilo (CSM Târgoviște).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE