Home / Slider / Casier de alimentară, cercetat pentru fraudă cu carduri

Casier de alimentară, cercetat pentru fraudă cu carduri

Distribuie

111Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş – Biroul de Combatere a Criminalităţii Informatice au identificat un bărbat implicat în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice.

Datele clienţilor, furate şi folosite ilegal

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, inspector Andreea Pop, în intervalul cuprins între noiembrie 2015 şi ianuarie 2016, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unei persoane implicate în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice. „În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un bărbat, din Târgu-Mureş, care în calitate de casier al unui magazin alimentar a intrat în posesia datelor de identificare ale cardului bancar ce a fost utilizat de către persoana vătămată pentru achitarea valorii cumpărăturilor efectuate. Ulterior, bărbatul a efectuat mai multe plăţi on-line, atât pe pagini web ale comercianţilor din România cât şi din străinătate, prin utilizarea datelor de identificare ale cardului bancar”, a precizat inspector Andreea Pop.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 1.600 lei. „Prin rechizitoriul întocmit de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, inculpatul a fost trimis în judecată  pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată”, a menţionat purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.