Aromă de brioșe cu vișine, la Biblioteca Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Aromă de brioșe cu vișine, la Biblioteca Mureș

 

Sala Documentară a Bibliotecii Județene Mureș (str. George Enescu, nr. 2, etaj III)”, a găzduit evenimentul „Cursa pentru viață lungă”, ajuns la cea de-a XII-a ediție.

dsc_0298-copy

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la data de 1 octombrie, Biblioteca Județeană Mureș și-a cinstit cititorii de vârsta a treia și a organizat luni, 3 octombrie, la ora 15.00, în Sala Documentară a Bibliotecii Județene Mureș, evenimentul „Cursa pentru viață lungă”, desfășurat sub genericul „Parada rețetelor bunicii”. Participanții s-au întrecut în pregătirea de bunătăți, atent supravegheate de nutriționistul – dietetician Monica Sânpălean, de la Asociația Pro Nutriție, care le-a oferit câteva recomandări cu privire la o nutriție echilibrată, răspunzând la toate întrebărilor bunicilor. La final, un juriu le-a evaluat produsele și au fost premiate.

Modificările ce apar odată cu înaintarea în vârsta se explică prin uzura firească a organismului, iar nutriţia este unul din factorii care contribuie la o îmbătrânire ”mai sănătoasă’, atunci când alimentele necesare sunt disponibile, pregătite, puse pe masă. Odată cu înaintarea în vârstă, se modifică tranzitul intestinal, constipația fiind mai frecventă. Tubul digestiv este și el afectat de procesul de îmbătrânire, în plus, apare și alte afecțiuni, ale inimii, diabetul sau osteoporoza, pentru fiecare în parte, invitatul special având câte un sfat de dat.

Sfidând orice calcule de calorii pentru menținerea siluetei și dorind să-și arate desăvârșirea în bucătărie, Maria Balasz a uimit papilele gustative cu o prăjitură cu fructe, prune , mere și nectarine am învățat de pe internet, trebuia să învăț pentru că am copii plecați din țar, iar Erzsebet Moldovan cu vinete pane.

dsc_0321-copy

Pentru consecvența cu care vizitează Biblioteca și interesul față de colecțiile regăsite aici, Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, a premiat trei cititori fideli, respectiv Gheorghe Oros, Gizela Nagy și Mihail Pop.

La final a ținut să mulțumească concurenților pentru îmbietoarele bucate și a lansat o invitație tuturor celor prezenți, să guste din fiecare.

dsc_0300

În urma jurizării, premiat cu locul I, a fost peștele gătit de Uifalvi Jeno, un păstrăv condimentat cu piper, sare, coajă de lămâie răzălit, tăvălit în fulgi de porumb și pătrunjel, cu mujdei, ingredientul secret fiind tarhonul.

Locul II a mers către brioșele gătite de Vajda Istvan, care s-a îngrijit nu doar de delicioasele preparate, ci și de originalul stativ, conceput tot de dânsul. Din cele explicate de concurent, ingredient secret nu există în brioșe, ci doar făină curată, apă, zahăr, fructe sau ciocolată.

Locul III a revenit doamnei Bukkosi Catalin, pentru gustul și măiestria regăsită în preparatul prezentat, Ketchup picant cu gogoșari, ceapă, țelină pișcoși, bullion, enibahar, piper, foi de dafin.

Reprezentantul Bibliotecii Judeţene, Agyagási Hajnal a concluzionat evenimentul ca fiind o reușită, exprimându-și nerăbdarea de a ajuta la organizarea ediției viitoare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE