Share
Home / Agricultura / VIDEO: Biotehnică de vârf, la Semtest-BVN Mureş

VIDEO: Biotehnică de vârf, la Semtest-BVN Mureş

111
Directorul Semtest-BVN Mureş, ing. Valer Sician, s-a declarat mulţumit de rezultatele programului de transfer de embrioni demarat în anul 2016, în unitatea din Sângeorgiu de Mureş.

„Începând din acest an, unitatea noastră a mai înregistrat o premieră, începută în 1976 – dar care nu s-a mai continuat – embriotransferul. Avem deja primele rezultate, domnul doctor Lucian Hârceagă a obţinut la ferma Gordon Prod din Harghita patru juninci gestante. Au fost cinci, una din păcate s-a pierdut, şi acum o săptămână de la o singură vacă a obţinut 21 de embrioni. Ce înseamnă acest lucru? Posibilitatea ca din 21 de embrioni să fie 10 fiice şi posibilitatea ca dintr-o vacă, cea mai bună pe care o are ferma, să obţină încă 10 vaci la fel de bune”, a afirmat ing. Valer Sician sâmbătă, 1 octombrie, la Parada Taurilor.

„Nu e uşor să desfăşori această biotehnică de vârf, dar la nivelul la care au ajuns fermierii din România sunt convins că în perioada următoare veţi aplica această biotehnică. În Austria şi Germania sunt ferme care utilizează în proporţie de 30-40% embriotransferul pentru a-şi obţine vaci performante în fermă”, a completat directorul Semtest-BVN Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

1.028.333 tone de lapte de vacă colectat la nivel național în anul precedent

Institutul Național de Statistică a publicat datele privind evoluția cantității de lapte de vacă colectat …

Share
Share