Elevii mureșeni, provocați la un concurs de eseuri Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

Elevii mureșeni, provocați la un concurs de eseuri

 

Actele de violenţă produc consecinţe distrugătoare pe termen lung. Fenomenul violenţei este extrem de complex, iar la originea lui se află o multitudine de factori, o temă dezbătută în profunzime de către polițiștii mureșeni, în unitățile școlare. Și pentru a vedea cât de bine au înțeles mesajele transmise și cât de departe le poate ajunge imaginația, polițiștii mureșeni au provocat elevii din întreg județul, la un concurs de eseuri.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, a lansat concursul de eseuri pe tema violenţei intitulat „Cu violența pierzi mereu!”, destinat liceenilor, având ca scop conştientizarea şi sensibilizarea acestora privitor la nocivitatea actelor de violenţă. Competiția face parte din lista activităților desfășurate în ”Săptămâna prevenirii criminalității”, ziua dedicată prevenirii violenţei.
Elevii de liceu sau grupuri şcolare, indiferent de anul de studiu, doritori să participe la concurs, pot trimite maxim 2 lucrări/elev,  care să respecte următorul model: eseurile vor fi tehnoredactate sau, în cazul în care nu este posibil, scrise cu pix/cerneală pe coli A4, iar la finalul fiecărei lucrări se va menţiona numele şi prenumele elevului, şcoala frecventată, numele şi prenumele dirigintelui , adresa email şi număr de telefon(elev participant/ părinte/ diriginte).
Jurizarea va lua în considerare adaptarea conţinutului la tema concursului, respectarea specificaţiilor de fond şi formă, mesajul transmis şi ineditul lucrării, sugestivitatea titlului ales, imaginaţia creatoare a elevului .
Potrivit IPJ Mureș, eseurile pot fi trimise fie prin poştă la sediul de pe str. Borsos Tamas nr.16, Tîrgu Mureş, jud. Mureş (în atenţia Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii), fie predate direct la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş sau pe adresa de mail muresprevenire@yahoo.com ori Facebook Siguranța Mureșenilor, iar termenul limită pentru aceasta este 10 noiembrie.
Jurizarea şi premierea eseurilor câştigătoare va avea loc în cadrul unui eveniment organizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în data de 25 noiembrie, dată în care este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE