Slujbă de pomenire pentru intelectualii de pretutindeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 477 Vizualizări

Slujbă de pomenire pentru intelectualii de pretutindeni

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, în data de 5 octombrie, ”Biserica de lemn” din Tîrgu Mureș a găzduit prima ediție a evenimentului religios – cultural ”Suntem uniți”. Protopopiatul Ortodox din Tîrgu Mureș  a inițiat acest eveniment în colaborare cu Liga Românilor de Pretutindeni, Filiala Tîrgu –Mureș. Evenimentul a început la ora 10.00, cu un Te Deum urmat de o slujbă de pomenire a tuturor intelectualilor români de pretutindeni, în care Protopop pr. Olimpiu Zăhan  a evidențiat în cuvântul de învățătură, rolul dascălului în educarea copiilor, dar și responsabilitatea acestuia în formarea duhovnicească a celor mici. În același timp ierarhul i-a îndemnat pe elevi să fie receptivi la îndemnurile și la sfaturile oferite de profesori, părinți și îndrumători și să se ferească de ispitele acestei lumi.

dsc_0330

La slujba de Te-Deum oficiată cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, au fost prezenți elevi de ani terminali de la Colegiul Național ”Unirea”, alături de Avram Tripon,  preşedinte Liga Internaţională a Românilor  care a vorbit despre rolul Bisericii și al Școlii în educarea copiilor. În același timp a dat câteva sfaturi profesorilor și copiilor prezenți, îndemnându-i să se concentreze în noul an pe evoluția lor pe plan educativ, astfel încât să devină oamenii profesioniști și dedicați de mâine. Slujba de Te-Deum oficiată a avut ca scop binecuvântarea cadrelor didactice și a elevilor.

”Toți suntem părinți sau viitori părinți și avem de-a face cu educația, educația formală, informală non-formală. Este o ocazie în care ne putem reaminti de înaintașii noștri, să organizeze un eveniment complex. Suntem uniți ca și crincioși, ca și comunitate, alături de alții și împreună cu alții.

Așa cum se întâmplă totdeauna în comunitățile mari, există nivele și nivele de conștientizare, de percepție, de raportare la actul educației. Din fericire, sunt oameni care au profunzime, înțelepciune, dar sunt și alți membri ai comunității care tratează educația mai superficial. Trebuie să ne gândim la ctitorii noștri și, pe fundalul acesta, să construim și noi, după puterile noastre, ziua de azi. Nivelul comunițăii ține și de felul în care ne implicăm noi, câteodată, poate ar fi utilă o unire a tuturor forțelor noastre” a declarat Avram Tripon, președinte Liga Internaţională a Românilor, filiala Mureș.

Evenimentul va continua de la ora 17.00, în sala de conferințe a Protopopiatului, unde va avea loc o conferință pe tema ediției și alocuțiuni ale invitaților, preoți, profesori, oameni de cultură.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE