Home / Sport / Duminică, „eternul derby” ASA-Olimpia la fotbal feminin

Duminică, „eternul derby” ASA-Olimpia la fotbal feminin

Distribuie

Duminică, 9 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș se dispută partida derby a Superligii feminine de fotbal dintre ASA Târgu-Mureș și Olimpia Cluj. Cele două formații își dispută încă din anul 2010 atât titlul de campioană, cât și Cupa României. Acela a fost anul eventului pentru echipa mureșeană, după care ambele trofee au fost câștigate până în această vară în fiecare an de clujence. Cu victorii obținute la scoruri mai strânse sau mai detașat, clujencele au obținut aproape în fiecare ediție câte trei succese, două în campionat și una în finala Cupei. ASA a smuls doar în două rânduri câte un rezultat de egalitate, iar în ultimele două ediții numărul întâlnirilor s-au înmulțit cu două, deoarece de două sezoane se dispută și turneu play-off. Seria invincibilității Olimpiei a fost întreruptă în această vară în finala Cupei României disputată la Hunedoara, unde mureșencele s-au impus cu 2-1 și le-au „furat” trofeul. Ultima întâlnire dintre cele două rivale s-a disputat la Târgu-Mureș, în penultima etapă a campionatului trecut și a revenit clujencelor cu 4-1. Jocul a avut o mare încrâncenare, deși clujencele aveau deja titlul asigurat, dar au ținut să demonstreze că eșecul din Cupa României a fost un accident. În turul play-offului, pe Someș a fost 3-1 pentru Olimpia. În sezonul regulat cele două s-au întâlnit în prima etapă, în tur la Cluj, meci încheiat cu 3-0, iar în retur a fost 2-2.

Fără gol primit în debutul sezonului

Din noua ediție s-au scurs trei etape, dar mureșencele au disputat doar două, cea din etapa a II-a, pe teren propriu cu CSȘ Târgoviște fiind amânată. Ambele au obținut victorii la scor și niciuna din cele două nu a primit până acum gol. ASA a câștigat pe teren propriu prima întâlnire cu 11-0 în fața celor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și s-a impus în runda trecută cu 5-0 la Real Craiova, având așadar un golaveraj de 16-0. Cu un joc mai mult, campioanele au reușit să înscrie un număr dublu de goluri: 8-0 cu Heniu Prundu Bârgăului, 9-0 la Fair Play București și 15-0 cu Independența Baia Mare. Invincibilitatea apărărilor poate fi întreruptă în partida de duminică, dar lucru sigur este faptul că nu mai pot rămâne ambele cu maximum de puncte. Echipa clujeană pornește favorită, având în componență majoritatea jucătoarelor care evoluează în lotul reprezentativei care va încerca în această lună calificarea la Europenele de anul viitor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.