Home / Slider / Elevii, stimulaţi spre ştiinţă prin Fondul Ştiinţescu Mureş

Elevii, stimulaţi spre ştiinţă prin Fondul Ştiinţescu Mureş

Distribuie

Hotel Plaza din Târgu-Mureş a găzduit vineri, 7 octombrie, lansarea oficială a Fondului ŞtiinŢescu Mureș, inițiativa Fundației Comunitare Mureș, derulată în parteneriat cu Romanian-American Foundation și finanțatori locali: Eselektro Romania, Fomco Solar System, SPF Media, Accentrure Industrial Software Solutions, Maviprod, Gedeon Richter, SVT Electronics, Walter Auto Export şi Probicons.

„Prin acest demers dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM, știință, tehnologie, inginerie, matematică în rândul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor și angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității. Prin acestea, urmărim să-i ajutăm pe elevi să descopere că științele sunt interesante, atractive și incitante. Dorim să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă și să vadă partea practică a științei. Cu alte cuvinte, așteptăm proiecte creative care să „contagieze” comunitatea mureșeană și să constituie surse de inspirație pentru a dezvolta noi proiecte care să ajute elevii să descopere fascinația științelor. Proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru „tehnologia viitorului”. Toate aceste elemente converg, pe termen lung, la stimularea tinerilor din județul Mureș pentru alegerea unei cariere în domeniul STEM și implicarea companiilor în educație”, a precizat Ștefan Molnar, coordonator Fondului Științescu Mureș.

64.000 lei pentru proiecte

Fondul Științescu Mureș pune la dispoziția profesorilor, specialiștilor, instituțiilor școlare sau ONG-urilor suma de 64.000 lei pentru implementarea unor proiecte de cercetare, aplicații practice, experimente sau evenimente care să „contagieze” comunitatea de elevi din județ și să constituie surse de inspirație pentru a dezvolta noi proiecte care să ajute elevii să descopere fascinația științelor. „Vrem să vedem proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru „tehnologia viitorului”, a menţionat Molnar Ştefan.

Procesul de aplicație constă în două etape: trimiterea unei scrisori de intenție relevante care să explice care sunt obiectivele proiectului, pentru cine se face, cine se implică/care este echipa care va face proiectul posibil și de ce/care sunt motivațiile pentru realizarea acestui proiect. Completarea cererii de finanțare și a bugetului. Pe parcursul acestor etape echipa Fondului Științescu Mureș vă stă la dispoziție și va organiza întâlniri cu cei care trimit scrisori de intenție. Detalii suplimentare despre Fondul Științescu, calendarul programului, condiții pentru aplicanți și alte clarificări se pot citi pe http://mures.stiintescu.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.