ISJ Mureș a publicat lista cu candidații admiși la concursul pentru directori. 21 de candidați respinși Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 5994 Vizualizări

ISJ Mureș a publicat lista cu candidații admiși la concursul pentru directori. 21 de candidați respinși

Rezultatele verificării dosarelor de înscriere depuse de candidați la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar au fost publicate vineri, 7 octombrie, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Directorii colegiilor „Unirea” și „Papiu”, Aurora Stănescu și Cristina Someșan, sunt singuri candidați care vor susține concursul pentru posturile de director ale școlilor pe care le conduc. Pentru postul de director adjunct de la „Unirea” va susține concursul doar profesorul Gavril Sabin, în timp ce pentru postul de director adjunct de la „Papiu” singurul candidat este Dumitru Botoș.

Câte doi candidați la Economic, Agricol și „Europa”

Directori actuali ai Colegiului Economic „Transilvania” din Tîrgu-Mureș, Laslo Simion, director, și Sorina-Mihaela Bălan, director adjunct, sunt contracandidați pentru postul de director al Colegiului, deoarece Sorina-Mihaela Bălan va susține concursul pentru ambele posturi de conducere. Pentru funcțiile de conducere din cadrul Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Tîrgu-Mureș au fost admise candidaturile concomitente, și pentru postul de director și pentru cel de director adjunct, ale profesorilor Diana Cozma Matei și Viorel Socol. Mihaela Însurățelu, directorul în funcție al Școlii Gimnaziale „Europa” din Tîrgu-Mureș, va candida pentru conducerea școlii cu Angela Mare, profesoară de chimie, fost director al școlii.

Peste douăzeci de candidaturi au fost respinse

Silvia Antonina Andone și-a depus candidatura pentru ambele posturi de conducere, director și director adjunct, ale Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda, dosarul fiindu-i respins din cauza lipsei cazierului judiciar.

Dosarul profesoarei Ioana Elvira Bichis care a aplicat pentru postul de director al Școlii Gimnaziale „Traian” din Târnăveni a fost respins pentru că nu cuprindea „adeverința care atestă calificativele de „Foarte bine” primite în ultimii 4 ani școlari lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ”, se arată în tabelul publicat pe edums.ro. Emese Bíró și-a depus dosarul pentru postul de director adjunct al aceleași școli din Târnăveni, dar nu va putea susține examenul din cauza lipsei din doar a „adeverinței că nu a fost sancționată în ultimii 4 ani”.

Dosarul profesoarei Rodica Maria Bobei, care a candidat pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Radu Popa” din Sighișoara, a fost respins pentru că nu cuprindea calificativele din ultimii 4 ani școlari de activitate efectivă la catedră sau în funcții de conducere.

Candidatură respinsă din cauza lipsei unei declarații pe propria răspundere

Angela Csiki nu va putea susține examenul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure pentru că nu a atașat la dosar „o declarație pe propria răspundere prevăzută de art. 9 alin.1, lit. n din OMENCȘ nr. 5080/2016”, se precizează în documentul publicat pe site-ul ISJ Mureș.

Dosarul de candidatură pentru postul de director adjunct al Liceului Tehnologic „Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure al profesoarei Marinela Dumitru a fost respins din cauza lipsei „document grad didactic”, conform precizărilor din tabelul publicat de ISJ Mureș.

„Lipsă documente”

Profesoara care a candidat pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Petre N. Popescu” din Vânători, Annamaria Heghi, nu va putea susține concursul din cauză că dosarul depus nu conține documentul care atestă calitatea de expert în management educational.

În cazul candidatului pentru postul de director al Școlii Gimnaziale Cuci, Mihai Iuga, al cărui dosar a fost respins, este specificat doar „lipsă documente”.

Candidatura profesorului Kedves Teréz pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Chinezu” din Sântana de Mureș a fost respins din cauza lipsei „hotărârii judecătorești privind schimbarea numelui”, este precizat în documentul menționat anterior.

Dorin Cristian Lobonț și-a depus dosarul pentru posturile de director al Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” și al Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, ambele din Tîrgu-Mureș, dar nu va putea să susțină concursul pentru că „adeverința privind sancționarea disciplinară nu prevede perioada 1.09.2012 – 27.02.2014 conform art. 3.alin.1 litera e) din OMENCS nr.5080/2016”.

Candidatura lui Dumitru Matei, respinsă

Dosarul lui Dumitru Matei, consilier local al municipiului Tîrgu-Mureș, depus pentru postul de director al Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” a fost respins din cauza lipsei calificativului aferent anului școlar 2015 – 2016, conform datelor din tabelul publicat de ISJ Mureș.

Carmen-Angela Nicoară nu va putea participa la concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Petelea deoarece candidatura i-a fost respinsă pentru că dosarul depus de profesoară nu cuprindea dovada calificativelor pe ultimii 4 ani școlari lucrați efectiv la catedră.

Annamaria Porkolab, candidat pentru postul de director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, nu va putea participa la concurs din cauza lipsei calificativului aferent perioadei lucrate în anul școlar 2011/2012.

Lipsa unui certificat medical

Dosarul de depus de Antoaneta Maria Rauca pentru postul de director al Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Tîrgu-Mureș a fost respins din cauza lipsei certificatului medical prevăzut de art. 9 alin.1 lit. M din OMENCȘ nr. 5080/2016.

Maria Stetco a candidat pentru ambele posturi de conducere ale Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda. Dosarul i-a fost respins din cauza lipsei „calificativului pentru anul școlar 2013-2014”, se precizează în tabelul publicat de Inspectoratul Școlar.

În cazul profesoarei Claudia Tîrnăveanu care și-a depus candidatura pentru postul de director al Liceului Tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin al cărei dosar a fost respins este specificat doar „lipsă documente”.

Candidatura profesoarei Tóth Imola -Erzsébet pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Tîrgu-Mureș a fost respinsă din cauza lipsei calificativului pentru anul 2015 -2016.

Declarație pe propria răspundere, nesemnată

Toth Katalin nu va putea susține concursul pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale Băgaciu, deoarece dosarul i-a fost respins din cauză că declarația pe proprie răspundere depusă la dosar care să ateste că nu a avut statutul de lucrător al securității nu este semnată și datată.

Dosarul profesoarei Cireșica Țigu depus pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Nr. 4 Apalina, Reghin, a fost respins din cauza lipsei calificativului aferent anului școlar 2015-2016.

Candidatura Anei Varga-Nagy pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” din Tîrgu-Mureș a fost respinsă din cauza lipsei „tuturor documentelor prevăzute în OMENCS nr.5080/31.08.2016”, se precizează în tabelul publicat pe edums.ro.

Motivul pentru care a fost respins dosarul profesoarei Csilla Vincze, care și-a depus candidatura pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Tîrgu-Mureș, este lipsa din dosar a ultimului act de numire ca titular în învățământul preuniversitar.

Încă 9 funcții de director/director adjunct, fără candidat

Celor peste 40 de școli pentru funcțiile de conducerea ale cărora nu a fost depus niciun dosar, în urma respingerii unora dintre dosarele depuse, li se mai adaugă câteva unități de învățământ care au rămas fără candidați pentru posturile de director/director adjunct.

Școala Gimnazială „Traian” din Târnăveni nu a rămas fără candidat pentru funcția de director. Gimnaziul „Radu Popa” din Sighișoara a rămas fără candidat pentru funcția de director adjunct.

Nimeni nu va concura pentru postul de director al Școlii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure, iar în cazul Liceului Tehnologic omonim din aceeași localitate nu mai există candidat pentru postul de director adjunct.
De asemenea, nu există candidat admis pentru director adjunct al Gimnaziului „Petre N. Popescu” din Vânători. Același post rămâne fără candidat și la Școala „Ion Chinezu” din Sântana de Mureș.

Pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale din Petelea nu mai există candidat, la fel nici pentru funcția de director al Gimnaziului nr. 4 Apalina. În cazul Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” nu mai există candidat admis pentru niciuna dintre cele două funcții de conducere.

Profesorii ale căror candidaturi au fost admise vor susține proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere a unităților de învățământ preuniversitar în 12 octombrie.

Lista completă poate fi consultată AICI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE