Riscul unui accident vascular cerebral la tineri este tot mai mare, din cauza stilului „modern” de viaţă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Riscul unui accident vascular cerebral la tineri este tot mai mare, din cauza stilului „modern” de viaţă

Riscul unui accident vasculat cerebral la tineri este tot mai mare, din cauza stilului „modern” de viaţă, cu somn puţin, alimentaţie dezechilibrată şi ore multe petrecute în faţa calculatorului. Nopţile nedormite, fumatul şi alcoolul sunt factori care se răsfrâng asupra stării de sănătate, în care creierul este ţinta principală, atenţionează neurologii, precizând că trei sferturi dintre cei care fac accident vascular cerebral nu îşi mai pot relua activitatea, conform News.ro.
Statisticile privind accidentul vascular cerebral (AVC) sunt îngrijorătoare pentru lumea medicală internaţională, fiind a treia cauză de deces, după bolile de inimă şi cancer. Aproximativ un milion de accidente vasculare cerebrale se înregistrează anual în Europa, studiile fiind raportate la o populaţie de 500 de milioane de locuitori.
În România, aproape 65.000 de persoane suferă anual un accident vascular cerebral, 31 la sută dintre ei fiind cu vârste cupinse între 20-50 de ani, ceea ce înseamnă 178 pe zi.
Preşedintele de onoare al Societăţii de Neurologie din România, Ovidiu Băjenaru, a spus că un copil cu probleme neurologice va deveni adult cu probleme neurologice. „O categorie de factori de risc este legată de modul de viaţă în lumea contemporană. Pentru că o viaţă dezordonată care nu permite un echilibru corect între somn şi activitate, între odihnă şi activitate, o viaţă cu mult stres , o viaţă în care foarte adesea oamenii nu-şi respectă programul de viaţă, programul alimentar, programul de activitate va duce la apariţia de tulburări metabolice, care sunt factor de risc major la un moment dat pentru bolile cereborvasculare şi pentru bolile neurodegenerative. Ştim asta pentru boala Alzhaimer, de la boala Parkinson”, a explicat profesorul Ovidiu Băjenaru. Mai multe aici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE