Share
Home / Slider / Sărbătoare inedită în Sovata, la sfârșit de săptămână!

Sărbătoare inedită în Sovata, la sfârșit de săptămână!

111Staţiunea Sovata va găzdui, în perioada 14-16 octombrie, Festivalul Dovleacului, eveniment organizat de primăria din localitate, care în acest an bifează cea de-a treia ediţie.

Grupul ţintă, familiile cu copii

Potrivit organizatorilor, Festivalul Dovleacului este un program cultural, artistic cu elemente folclorice și programe meșteșugărești, organizat pentru promovarea turismului extra-sezonier din stațiunea Sovata Băi. „În urma eforturilor susținute ale orașului Sovata și a agenților economici prezenți stațiunea balneară Sovata Băi cu renume internațională a fost modernizată și se află în continuă dezvoltare atât din punct de vere infrastructurii publice și a utilităților publice precum și a unităților de primire și de deservire a turiștilor: hoteluri și centre de SPA de 4 – 5 stele, moteluri și pensiuni de 3-4-5 stele, moderne și cu un stil arhitectural specific care în sine constituie o atracție. Cea mai semnificativă dintre neajunsurile și problemele cu care se confruntă turismul este lipsa turiștilor din afara sezonului estival. Acest neajuns se poate estompa prin promovarea turismului de SPA și de wellness dar acesta este posibil numai unităților care dispun de dotări de acest fel: în număr de 5 hoteluri cu centre SPA”, susţin organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Festivalul Dovleacului este destinat dezvoltării unei alternative de exploatare a potențialului turistic: cel de turism festival, turismul de eveniment. „Ca grup țintă sunt vizați în principal familiile cu copii între 4-8 ani, dar și toate categoriile de vârstă. Atragerea acestor categorii de turiști se va realiza prin organizarea de programe variate și diversificate. Evenimentele festivalului sunt bazate în principal pe resurse umane locale: ansambluri și grupuri locale, elevii și copii din unitățile de învățământ di localitate. Astfel se realizează o implicare largă a tuturor categoriilor de cetățeni din localitate în eforturile de dezvoltare economico-socială al localității”, se menţionează în comunicat.

Expoziţie de artă plastică

Tot cu această ocazie va fi organizată și o expoziție de artă plastică de anvergură internațională prin invitarea unor artiști din localitățile înfrățite și partenere. Expoziția de pictură, de tehnici complexe și de sculptură a artiștilor plastici tineri, participanți la tabăra internațională de artă plastică pentru copii, tabără de îngrijire a tinerelor talente organizat anual din anul 2002, de către localitatea înfrățită Tata, Ungaria, în colaborare cu localitățile partenere Svodin din Slovacia, Kanizsa, din Serbia și Sovata va constitui un punct de atracție, va contribui la dezvoltarea laturii artistice  și va da o notă aparte ediției a III-a a Festivalului Dovleacului.

Programul Festivalului Dovleacului

Vineri, 14 octombrie:

Ora 12.00 – Aranjarea și montarea podoabelor de către copii și elevii în spațiile publice pregătite;

Ora 18.00 – ”Un milion de stele pentru nevoiași”, acțiune de strângere de donații pentru persoane în situație gravă realizat de către Caritas Alba Iulia, programe distractive pentru elevi și tineri organizat în colaborare cu Asociația de Tineret din Sovata.

Sâmbătă, 15 octombrie:

Ora 9.30 – Deschiderea festivă a expoziției cu participarea delegațiilor și a artiștilor expozanți, programe și activități curente: casă de joacă, tir cu arcul, spațiu de fitness;

Ora 11.00 – Programe distractive, sportive și agrement: concursuri sportive, program de dans aerobic, zumba,

Ora 13.00 – 18.00 – Spectacole de muzică de diferite stiluri, spectacole de cântece, de dans latino și zumba și de dans folcloric cu ansamblul de copii din Sărățeni;

Ora 18.00 – Moment de aprindere a lămpilor realizate din dovleci;

Delegațiile oficiale participă la manifestările evenimentului Festivalul dovlecilor si o masă festivă, întâlnire oficială și protocolară cu delegațiile oficiale;

Sâmbătă de la ora 18.00 si duminică de la ora 20.00, vor avea loc concerte de anvergură în centrul staţiunii.

Duminică, 16 octombrie:

Ora 12.45 – Defilare festivă în stil de renascentista cu participanți și Corul Cameral Mixt Intermezzo;

Ora 13.15-16.00 – Spectacol folcloric oferit de către grupurile copiilor și elevilor din grădinițe, școlile din Sovata, spectacol de muzică populară oferit de Ansamblul Mezohavas și Trupa de dansuri populare Bokreta;

Ora 17.00-19.00 – Spectacol coral, spectacol de muzică bisericească.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Învață cum se construiește o casă ecologică la Ghindari

În perioada 9-13 iulie, Asociația Coliba Verde din Ardeal organizează un eveniment dedicat construirii de …

Share
Share