Beneficiile nutriţionale ale gutuilor Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Beneficiile nutriţionale ale gutuilor

CSID scrie că studii noi şi diverse arată cât de benefice sunt aceste atunci când vrem să scădem în greutate, atunci când avem probleme cu digestia, cu nivelul colesterolului crescut, îmbunătăţesc rezistenţa sistemului imunitar. De asemenea, se pare că au efect antiinflamator, îmbunătăţeşte calitatea pielii, scade presiunea arterială, previn reacţiile alergice şi stimulează sistemul cardiovascular.
De gustul şi beneficiile nutriţionale ale gutuilor se mai bucură şi locuitorii unor ţări precum Uzbekistan, Armenia, Turcia, Ungaria, Macedonia şi vecinii lor. Se pare că în Antichitate, unele popoare confundau gutuile cu merele. Legendă sau nu, se spune că Afrodita a ieşit din spuma mării cu un coş de gutui, iar acum grecii oferă la nuntă gutui.
Mare atenţie, pentru a beneficia de beneficiile nutriţionale ale gutuilor, nu trebuie să le curăţaţi ce coajă. Aceasta conţine nutrienţi benefici.
Acest fruct galben este o sursă bogată de vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier şi fibre dietetice (pentru dietă). De asemenea, gutuia este bogată în compuşi organici precum catehină, epicatehină şi alţi variaţi fitotonutrienţi, care contribuie cu toţii la beneficiile pentru sănătate ale gutuii.
Dacă nu aîi respectat regulile de bună purtare la plajă şi aţi făcut băi de soare, atunci trebuie să abuzaţi de gutui proaspete. Au abilitatea de a ajuta la refacere pielii după expunere la UV. Noi sperăm însă că aţi avut grijă de sănătatea pielii şi că veţi consuma gutui pentru a îi menţine tinereţea – au efect antirid. Chiar şi persoanele care au probleme cu bolile intestinale, de tipul diverticulei, trebuie să consume gutui pentru a ameliora simptomele.
Foarte important, cei care au variaţii de tensiune arterială trebuie să se aboneze la gutui, deoare ajută la stabilizarea presiunii sângelui.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE