Situație dubașă la Școala Populară de Arte. Praja își asumă responsabilitatea Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 889 Vizualizări

Situație dubașă la Școala Populară de Arte. Praja își asumă responsabilitatea

Ioan Potolea

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș (Școala Populară de Arte) a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a două posturi vacante: șef secție la Centrul de Conservare și Promovare a Culturii și un post de șofer. Anunțul, publicat pe site-ul instituției este datat 20 septembrie 2016. Conform programului concursului, precizat în anunț, selecția dosarelor candidaților ar fi urmat să se desfășoare în data de 6 octombrie, de la ora 11.00. În aceeași zi era prevăzută și afișarea rezultatelor selectării dosarelor, candidații admiși urmând să susțină probele în perioada 11-14 octombrie. În 6 octombrie, conducerea Centrului pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică a publicat pe site-ul centrului, artetraditii.ro, un anunț de suspendare a concursului pentru cele două posturi, data din antetul anunțului este 5 octombrie.

Motivația suspendării, din anunț

În anunțul se suspendare se precizează: „s-a hotărât, din motive obiective, suspendarea concursurilor, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea concursurilor, în conformitate cu prevedenle art. 37-39 din Secțiunea a 5-a a Hotărârii Guvernului nr.286/2011- Regulament-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a posturilor vacante ale personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice. Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică va reorganiza și desfășura în perioada imediat următoare, concursuri pentru ocuparea posturilor vacante mai sus menționate”.

Ioan Potolea, nemulțumit

Scriitorul Ioan Potolea și-a depus dosarul pentru funcția de șef secție la Centrul de Conservare și Promovare a Culturii. Apoi, după suspendarea concursului s-a adresat instituției prin email pentru clarificări. „Eu am cheltuit timp, am programat zile libere pentru pregătirea acestui examen anunțat de o instituție serioasă și constat că nu se ia în considerare acest fapt. Mi se transmite un anunț sec de suspendare. Vă rog așadar să mă informați cu precizie despre cauzele suspendării”, scrie acesta. Răspunsul primit este: „Din motive obiective concursul este suspendat, iar anunțul se găsește pe site-ul instituției”, fiind semnat de Monica Simona Hădărau, secretar comisie.

Potolea: „Este ceva misterios”

„Ei invocă legile, dar nu spun, și într-adevăr, nici legea nu-i obligă să spună transparent cine a făcut sesizarea, ce anume a fost în neregulă. Au dat sec anunțul și cu asta, basta”, a declarat Ioan Potolea. „Suspiciunea se pune în momentul în care este a treia suspendare a concursului”, a adăugat acesta. „Este ceva misterios”, a mai zis Potolea. Unul dintre motivele bănuite de acesta este faptul că nu a existat alocare bugetare pentru posturile respective „și ele stau în coadă de pește”. „E un concurs pentru care s-au pregătit oameni și-au luat zile libere”, a subliniat acesta. „Este totuși un deranj pentru public, scoți postul în ziar, pe site, nu poți să dai informații din astea. E clar că nu a fost intenția de examen, pentru că dacă era intenția de examen, se rezolva în 24 de ore și nu trebuia să suspende concursul, aveau timpă să analizeze și să intre în legalitate”, a mai adăugat Potolea.

Praja spune că e vina lui

„A fost un viciu de procedură”, a declarat Iuliu Praja, directorul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș. Conform acestuia ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean Mureș, care trebuia să bugeteze posturile scoase la concurs, nu a fost informat în timp util. „Pe urmă ne-am dat seama că efectiv nu avem acordul să facem acest concurs. Trebuia să avem aprobare, bugetul trebuia să fie aprobat. A fost o eroare, mi-o asum. Și îmi pare rău că sunt unii care insistă pentru că și eu îmi doresc să se ocupe posturile acelea, dar a fost doar un viciu de procedură constatat de ordonatorul principal de credite și urmează să se reia, atât. Acum sunt tot felul de opinii care încearcă să facă valuri”, a adăug Iuliu Praja. Legat de faptul că este a treia dată când a fost scos la concurs postul de șef de secție, Praja a afirmat că precedentele concursuri nu au fost suspendate. „Este total dezinformat. Nu s-a prezentat nimeni, nu s-a depus niciun dosar”, a precizat acesta.

L-am întrebat cum s-a ajuns în această situație. „Dintr-o eroare de a mea de a anunța personal la Consiliu, deși am făcut hârtii, am crezut că o să ajungă, dar știi cum e la noi… E o procedură destul de lungă, trece prin secretariat și așa mai departe. Președintele Consiliului Județean e nou în funcție, a fost și plecat, nu s-a introdus în ședințe chestiunea acesta, motiv pentru care nu s-a dat nici o rezoluție”, a declarat Praja.

Directorul Școlii Populare de Arte a declarat că intenționează să organizeze din nou concursul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE