După două eșecuri în pregătiri, Medicina învinge Penicilina CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 331 Vizualizări

După două eșecuri în pregătiri, Medicina învinge Penicilina

În etapa a II-a a Diviziei A1 la volei feminin, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu formația Penicilina Iași cu scorul de 3-0 (25-21, 25-23, 25-16). Scorurile de 3-0 par categorice în volei, dar deseori realitatea este cu totul alta. Mureșencele au avut în față un adversar care nu a renunțat la luptă și s-a bătut pentru fiecare minge. Mai mult, ieșencele obținuseră două victorii în întâlnirile anterioare, mai întâi la Cupa Municipiului Piatra Neamț, apoi în lupta pentru locul 3 la Cupa Ardealul de la Târgu-Mureș. După cele două eșecuri în fața echipei din Copou și startul cu stângul de la Pitești, se anunța un joc foarte dificil. Munca intensă din ultima perioadă a început însă să dea roade și, în ciuda faptului că echipa a evoluat cu un lot foarte tânăr și doar două jucătoare străine, gazdele au dominat partida, cu mici scăderi de ritm, cauzate mai degrabă de ardoarea cu care a luptat adversarul, fiecare set apropiindu-se la o durată de 30 de minute. Au avut inițiativa în permanență din start și s-au desprins la 4, 5 puncte, și-au adjudecat primul act la prima minge de set.

Jucătoarele tinere în prim plan
În setul secund, mureșencele au luat un avantaj de 3 puncte, dar ieșencele au revenit imediat și au egalat la 5. Alte trei puncte au dus scorul la 8-5 la primul timp de odihnă. S-a mers în continuare cap la cap, dar cu acest avantaj, iar la al doilea timp tehnic s-a ajuns la 4 puncte avans. Cu mai experimentatele Valentina Rusu și Marija Pucarevic alături și Klara Klaric de neoprit, mult mai tinerele Sonia Teianu și Loredana Dobriceanu într-o zi foarte bună au avut evoluții dătătoare de speranțe. Celelalte componente care au intrat pe parcurs pe teren, libero-ul Laura Molnar, înlocuită în unele momente de Lea Rancz, Roxana Iancu, Elizabet Varga și Andreea Petra s-au ridicat și ele la același nivel, păstrând un ritm constant. Oapetele au reușit să dea o replică pe măsură și s-au apropiat la un singur punct, reușind chiar egalarea la 21. Finalul a fost foarte disputat, dar mureșencele au reușit să valorifice a doua minge de set. Setul trei pare după scor cel mai lejer, dar acesta a debutat cu trei mingi consecutice câștigate de moldovence. „Medicinistele” au refăcut treptat și au intrat la primul time-out tehnic cu avantaj minim. Până la jumătatea setului s-a mers din nou cap la cap, după care a urmat o cădere a oaspetelor, cauzată în special de evoluția foarte bună a elevelor lui Predrag Zucović. La al doilea timp de odihnă era 16-11 și avantajul s-a mărit, ajungând la 21-13. Ultimele încercări de revenire a ieșencelor au fost imediat anulate și mureșencele au eliminat emoțiile unui eventual set patru, obținând o primă victorie, muncită și meritată.
În etapa viitoare, CSU Medicina va juca în deplasare, la Știința Bacău, sâmbătă, de la ora 17.00, după care se vor deplasa la Iași, unde luni, 24 octombrie, vor disputa un nou meci cu Penicilina, în Cupa României de această dată, faza I, care se dispută într-o singură manșă.
Din lotul care a învins miercuri au mai făcut parte Rodica Buterez, Alexandra Cauc, Alexandra Babaș și Raisa Ioan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE