Home / Slider / S-a deschis expoziția elevilor de la Arte

S-a deschis expoziția elevilor de la Arte

Distribuie

 

Exemplu despre cum să-ți asculți inima și să dai frâu liber imaginației. Galeria de Artă din incinta Palatului Culturii găzduiește Expoziția elevilor Liceului Vocațional de Artă, în perioada 20- 26 octombrie.

dsc_0083

Iubitorii de artă și frumos vor găsi aici o activitate de selecție, analiză și evaluare și prezentare a celor mai creative demersuri artistice ale elevilor liceului, exprimate în variate moduri de expresie artistică conform atelierelor de specialitate urmate și a disciplinelor de bază care formează curriculumul diferențiat din cadrul învățământului preuniversitar artistic. ”Împreună cu profesorii de la catedra de arte vizuale și responsabilul acesteia prof. Kolumban Kantor Zita,  am încercat să conturăm un model cultural specific prin care valorile, convingerile și ideologia organizațională reprezintă nucleul de bază în jurul căreia aceste norme devin tradiții împărtășite, ritualuri de expresie vizibile în cadrul întregului proces educațional și multitudinea de evenimente culturale, expozițiile anuale ale elevilor, proiecte culturale realizate în colaborare  cu clubul Rotary, Primăria municipiului Tîrgu Mureș, concursul județean de creație artistică ”Simbol și tradiție”, Olimpiada Națională  a Liceelor de Artă, alte concursuri la nivel județean, național și internațional, liceul nostru devenind, astfel, o certitudine în peisajul învățământului  vocațional artistic, cu împliniri și realizări notabile, apreciate în întreaga lume” a declarat prof. Veer Renata, director Liceul Vocațional de Artă.

Întreaga expoziție denotă prospețime, creativitate, însumează  multă muncă și un efort constant în rândul elevilor și al profesorilor , este un cumul de stări, de impresii, de imortalizări a unor momente, sentimente și viziuni personale.

dsc_0060

” Emoțiile unei pânze încep să se simtă chiar în momentul în care ne alegem paleta de culori. Plini de incertitudine, încercăm o simbioză între spontan și meșteșug, de multe ori și noi fiind surprinși de valențele pe care finalul le generează privitorului. Avem nevoie și de confirmarea celor care își fac timp să ne analizeze munca, să ne dea sentimentul că am reușit să transmitem trăirile de început ” a spus eleva Ada Nicolaescu, clasa a XII-a. Alături de ea, în deschidere, a luat cuvântul și eleva Szitai Eszter, clasa a XII-a.

Cei care au contribuit la realizarea acestui proiect de suflet au fost prof. Csiky Agnes, coordonator atelier textile, prof. Gyarmathy Janos, coordonator atelier sculptură, prof. Mariana Șerban, coordonator atelier grafică, prof. Anamaria Căbuz, coordonator atelier pictură, prof. Leszai Bendeguz, coordonator atelier arhitectură, care este în curs de acreditare, după al treilea an de înființare. Sincere felicitări profesorilor care de la disciplinele de bază care au depus efort  și pentru munca lor constantă, prof. Kolumban Kantor Zita, studiul formelor de culoare , prof. Șuteu Nagy Attila, studiul formelor în volum, prof. Petre Mărginean și Tibor Kovacs , desen proiectiv și studiul formelor în desen. ”Felicitări tuturor elevilor pentru calitatea activității artistice desfășurate, care a contribuit la formarea armonioasă a personalității lor și care a accentuat importanța competențelor intracurriculare, inclunzând pe lista scopurilor educației artistice  conștientizarea, înțelegerea culturală și dezvoltarea creativității” a spus în încheiere prof. Veer Renata.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.