Când va fi disponibilă legea vaccinării Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Când va fi disponibilă legea vaccinării

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat duminică, 23 octombrie, într-o emisiune a postului Digi24, că legea vaccinării va fi disponibilă în următoarele săptămâni, menționând că decizia privind viitorul act normativ va fi asumată de către Guvern, potrivit AGERPRES.
„Susțin vaccinarea și susțin importanța vaccinurilor. (…) Legea vaccinării (…) o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Opinia Ministerului Sănătății, apropo de mesajele pe care postăm și pe Facebook și în general comunicarea publică a ministerului, este, cu siguranță, în favoarea vaccinărilor. Este de necontestat faptul că vaccinurile au eradicat boli și au redus incidența lor. (…) Cu siguranță, este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca guvern”, a afirmat Voiculescu, potrivit sursei citate.
Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării, ministrul Sănătății a subliniat că părinții trebuie să ia o decizie informată, în condițiile în care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta și pe ceilalți dintr-o anumită comunitate.
„Trebuie să iei, cel puțin, o decizie informată. Dacă vrei să nu-ți vaccinezi copilul, minimul pe care ți-l poate cere statul este să iei o decizie informată. (…) Decizia de a nu vaccina un copil nu afectează doar acel copil și nu doar acea familie, ci poate afecta și pe alții din acea comunitate. (…) Dacă eu aș avea un copil, mi l-aș vaccina, cu siguranță”, a conchis ministrul Sănătății.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE