Urmăriți jocul cu Penicilina din Cupa României. Actualizat. „Periplul” voleibalistelor mureșene în Moldova continuă. CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Urmăriți jocul cu Penicilina din Cupa României. Actualizat. „Periplul” voleibalistelor mureșene în Moldova continuă.

Echipa de volei feminin CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a pierdut în etapa a III-a a Diviziei A1 a noii ediții a campionatului cu scorul de 3-0 (14, 13, 20), în deplasare, la Știința Bacău. Mureșencele au cedat și în etapa inaugurală, 1-3 în deplasarea la nou promovata SCM Pitești, după care au învins pe terene propriu cu 3-0 formația Penicilina Iași. Cu aceasta din urmă se vor confrunta și astăzi, luni, 24 octombrie, pe terenul ieșencelor, în partida din  prima fază a Cupei României.

Partida începe la ora 18.00, iar informații despre desfășurarea jocului puteți urmări pe site Zi-de-zi.ro

Partida de la Iași începe în câteva minute. În sală se dispută partida de futsal CSM Poli-United Galați, intrată în jumătatea a doua a reprizei secunde, iar scorul este 1-5.

Sextetul de start al CSU Medicina se preconizează a fi: Roxana Iancu, Marija Pucarevic, Valentina Rusu, Sonia Teianu, Karla Klaric, Loredana Dobriceanu și Laura Molnar-libero. Lotul deplasat cuprinde 14 jucătoare, dar numai 12 pot fi trecute pe foaie. Rezerve: Andreea Petra, Rodica Buterez, Eliza Varga, Carmen Arniceru, Alexandra Babaș și Lea Rancz-libero.

La ora 18.00 fetele abia au intrat la încălzire. Meciul de futsal s-a încheiat cu victoria gălățenilor, scor 6-1. Partida de volei a început cu 40 de minute întârziere. Mureșencele vor să se califice în faza următoare, deși se dispută un singur meci. Sextetul de start este cel anunțat. Început echilibrat, 2-2. După schimburi foarte dispuatte, ieșencele reușesc să intre la primul timp tehnic cu 8-7, dar se desprind la al doilea la 16-12. Setul se încheie la mare luptă, cu victoria ieșencelor, 25-22. La mureșence au mai evoluat în primul set Buterez și Varga.

Setul secund este mult mai echilibrat. Se merge cap la cap. Mureșencele reușesc să intre la primul timp tehnic cu avantaj minim, 8-7, la fel la al doilea, dar au în față nu doar un adversar dornic de victorie, ci și un arbitraj îndoielnic, cu avertisment acordat antrenorului, care aduce și un punct gazdelor. La 15-15 Varga „îngroapă” un atac și mureșencele intră la al doilea timp cu 16-15.

Jocul „s-a rupt” însă la 19-19, mureșencele nemaireușind să facă niciun punct până la finalul setului. Penicilina câștigă cu 25-19 și mai are nevoie de un set pentru a se confrunta cu Știința Bacău în „sferturi”.

A fost un set dominat de mureșence până spre final, dar au fost depășite pe ultima „turnantă”.

Nemaiavând ce pierde, mureșencele au început mult mai bine setul trei și la primul timp de odihnă au intrat cu avantaj de 3 puncte (8-5) și și-au mărit avantajul la 5 puncte la cel de-al doilea (16-11). A fost cel mai scurt set ca durată, încheiat cu 25-16, dar pentru calificare mai era nevoie de încă un set și victoria în tie break.

Pe val, „medicinistele” au pornit „ca din pușcă” în setul patru. Au luat un avantaj de patru puncte, și la 2-6 Iașiul a cerut time out. Acesta a fost benefic doar după încă un punct pus pe tabelă de mureșence, după care gazdele au reușit 3 puncte. 5-8 la primul timp. Jocul s-a echilibrat din nou, dar Medicina s-a menținut în avantaj și la al doilea timp, la care au intrat cu 16-14.

Jocul devenea unul mai degrabă al orgoliilor, deoarece este greu de crezut că vreuna dintre echipele care vin de la locul 5 în jos pot emite pretenții în fazele superioare ale oricărei competiții interne.

Mureșencele au menținut avantajul și la 22-19 se anunța un set „de departajare”. Așa s-a petrecut. Setul patru s-a încheiat 19-25. Urmează „prelungirile!”

Evoluție peste așteptări din partea unor jucătoare care au evoluat mai puțin. Varga și Buterez se autodepășesc și CSU Medicina schimbă terenul la 8-3. Este aproape ora 21 și mureșencele sunt aproape de o victorie nu de palmares, mai degrabă pentru moralul celor mai tinere jucătoare. Evoluția unor jucătoare „titrate” a lăsat de dorit. După ce a dominat categoric finalul și CSU Medicina a avut 13-11, greșelile elementare ale unor componente considerate printre cele mai valoroase au oferit ocazia ieșencelor să se impună cu 16-14. Păcat de energia tinerelor care vor într-adevăr să joace un volei „curat”. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE