Home / Administratie / 10 sfaturi pentru prevenirea accidentelor rutiere

10 sfaturi pentru prevenirea accidentelor rutiere

Distribuie

111Odată cu venirea sezonului rece, condițiile de trafic devin tot mai dificile. Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie sa adopte o conduita preventiva si sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent la condițiile de carosabil.

Poliţiştii mureşeni transmit, prin intermediul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, 10 sfaturi pentru a preveni accidentele:
1. Asigurați-vă ca instalațiile de climatizare si de dezaburire sunt in stare de funcționare. Daca mașina nu este prevăzuta cu funcția de dezaburire, folosește aerul condiționat îndreptat către parbriz si luneta.

  1. Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (ploaie, zăpada, gheata sau polei). In condiții foarte dificile, este indicat sa circulați cu o viteza care sa nu depăşească 30 km/h, in localităţi, sau 50 km/h in afara lor.
  2. Păstrați, in mers, o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata, pentru a putea opri in condiții de siguranța atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile.
    4.In condiții de vizibilitate redusa, folosiți luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei. Mai mult, daca vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către conducători auto reduce riscul producerii unor accidente, mai ales la schimbarea direcției de mers.
  3. Pe vreme de ploaie, lapovița sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz când observați ca din sens invers vin alte autovehicule. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale.
  4. Nu acționați brusc mecanismele de direcție si de frânare ale autovehiculului. In condiții de zăpada si polei, renunțați pe cat posibil la pedala de frâna. Folosiți cu precădere frâna de motor.
  5. Pe porțiunile acoperite cu polei sau gheata, este contraindicat sa frânați in timp ce mașina virează.
  6. In zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiți mai atenți la pietoni. Aceștia sunt mai puțin prudenți si nu prea se asigura la traversare.
  7. Evitați depășirile atunci când va deplasați in coloana. Aceasta manevra nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însa va poate pune viața in pericol.
  8. Dotați-va autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece, si nu uitați sa aveți, pentru condiții de drum dificile, lanțuri antiderapante si lopata.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.