Home / Politic / Cătălin Hegheş (POL), candidatură surpriză pentru Camera Deputaţilor

Cătălin Hegheş (POL), candidatură surpriză pentru Camera Deputaţilor

Distribuie

111Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş a înregistrat luni, 24 octombrie, candidatura la Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a lui Cătălin Hegheş, din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL) Târgu-Mureş

Contactat de Zi de Zi, în contextul în care „oamenii liberi” anunţaseră că în judeţul Mureş vor avea candidaţi pe lista USR la alegerile parlamentare, Cătălin Hegheş a explicat că şi-a depus candidatura chiar dacă nu a reuşit strângerea numărului de semnături solicitat de Legea electorală, tocmai pentru a demonstra ulterior, în instanţă, că respectivul act normativ conţine prevederi anticonstituţionale.

„E vorba de o candidatură depusă ştiind dinainte că nu avem numărul necesar de semnături. Am strâns atâtea câte am reuşit să strângem şi din acest punct de vedere nu ne facem iluzii. Aşteptăm decizia Biroului Electoral Judeţean de respingere a candidaturii pentru a putea contesta apoi şi ridica o excepţie de neconstituţionalitate într-o instanţă de judecată. Din punctul nostru de vedere, este vorba despre o prevedere neconstituţională în lege”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Cătălin Hegheş.

„Candidatura mea e un pas pentru a contesta Legea electorală. Fără această candidatură ar fi fost mult mai greu, aşa putem dovedi calitatea procesuală în instanţă”, a completat directorul executiv al Asociaţiei AMPER.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.