Home / Politic / 3 parlamentari, Prim Ministru și Guvern PSD, ținta președintelui PSD Mureș

3 parlamentari, Prim Ministru și Guvern PSD, ținta președintelui PSD Mureș

Distribuie

Președintele Partidului Social Democrat (PSD)  Mureș, deputatul Vasile Gliga a precizat joi, 27 octiombrie în cadrul unei conferințe de presă că speră la un număr de trei parlamentare în urma alegerilopr din 11 decembrie, precum și o majoritate PSD care să-i permită formarea Guvernului. ”Am depus miercuri, 26 octombrie la Biroul Electoral Județean Mureș lista aprobată și validată în Comitetul Executiv Național PSD semnată de către președintele Liviu Dragnea, care de fapt a confirmat hotărărea Comitetului Executiv Județean desfășurată cu două zile înainte. Nu au fost obiecții, după cum știe sunt doi candidași eligibili noi, și cred că avem o listă de candidați cu oameni care au demonstrat în alegerile locale că pot și au în spate un electorat care să ne ajute , astfel ca la alegerile parlamentare să obținem cel mai bun scor al unui partid românesc în județul Mureș. Ne propunem mai mult decât doi deputați și un senator. Când zic mai mult mă refer fie la un parlamentar în plus, fie un scor la nivel național, cu coalițele care se vor stabilii, să avem o majoritate pentru a stabili Primul Ministru și Guvernul României, să fim la guvernare”, a precizat Vasile Gliga.

Am recomandat să nu atacăm adversarii”

În ce privește campania electirală, președintele Vasile Gliga a precizat că ea va fi una decentă, în ce privește formațiunea pe care o conduce. ”În ceea ce ne privește, la nivel de județ, și aici fac o referire clară, tot timpul ca președinte PSD Mureș am recomandat să nu atacăm adversarii, să arătăm cu ce suntem noi mai buni. Avem liste de oameni maturi, nu ne-am adresat alegătorilor cu candidați care să nu aibă o maturitate și un discernământ, mai ales că eu oconsider județul Mureș ca fiind unul special din punct de vedere a structurii etnice, și chiar trebuie să fim foarte vigilenți în ce privește ce se întâmplă în județ”, a subliniat Vasile Gliga.

Elininarea taxelor e în favoarea fiecărui cetățean”

Președintele PSD a precizat că intrare la guvernare a PSD-ului este una îndreptățită, în contextul ultimelor evoluții din Parlament, respectiv respingerea la Curtea Constituțională a proiectului PSD privind eliminarea celor 102 taxe. ”De ce ne dorim să fim la guvernare ? E o dorință populară, având în vedere ultimele evenimente, faptul că hotărâri luate în Parlament în ultimele săptămâni au fost contestate la Curtea Constituțională, sau, după cum anunța mierciri președintele României, nu vrea să promulge legea votată marți în Camera Deputaților de eliminarea celor 102 taxe nefiscale. Faptul că Legea Conversiei nu a fost atacată, cea care favorizează băncile, care nu e de acord să scutească oamenii care s-au angajat în anumite condiții și în anumite situații economice a țării la niște credite, unde doar oamenii să-și asigure niște riscuri și băncile să câștige tot timpul, lucru care denotă faptul că guvernul tehnocrat și președintele Johannis favorizează băncile, la fel, nu sunt cu oamenii când e vorba de eliminarea celor 102 taxe. Cele 102 taxe, sunt popularizate, se cunosc, pe domeniile care sunt, și m-aș referi mai mult la Taxa Radio-TV. Fiind prezent în Camera Deputaților când s-a introdus un amendament pentru anularea taxei Radio-TV. cunosc mai din amănunt, atunci când în Comisia de Cultură s-a discutat acest aspect, cu o seamă de rapoarte a situației financiare, a măsurilor care trebuie luate. Am participat chiar la o întâlnire cu Primul Ministru, cu președinții celor două camere și președinții de la comisiile de cultură. Pot spune că cunosc un pic mai în amânunt faptul că aceste taxe erau luate împreună cu abonamentul de la Electrica. Acolo se scurgeau comisioane destul de mari, până în 20 % lua Electruica comisioane din valoarea taxelor Radio-TV. Oricum și radioul și televiziunea era subvenționată în proporție de 60-70 %, se pune problema de a avea o televiziune și un radio pentru toți cetățenii României care nu fie acaparați de niciun partid. Și până acum s-a văzut foarte clar, la nivel național radioul și televiziunea națională nu a fost de partea PSD. Este ultimul lucru la care se poate face referire, dimpotrivă, în timpul ședinței de vot final liderul de grup a fost sunat de directorul de la radio și amenințat, că grupul PSD face o greșeală. În legătură cu oportunitatatea taxelor, e în favoarea fiecărui cetățean să nu-l mai porți după un timbru fiscal, după o chitanță zile în șir la ghișeu, să faci cozi. Cred că această măsură este de a debirocratiza instituțiile statului”, a spus președintele PSD Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.