Hărţi de risc natural pentru judeţul Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 731 Vizualizări

Hărţi de risc natural pentru judeţul Mureş

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 octombrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia „Hărţi de risc natural la alunecări de teren şi seism”, parte componentă a lucrării „Întocmirea hărţilor de risc natural la nivelul teritoriului judeţului Mureş”.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş Alexandru Cîmpeanu, întocmirea hărţilor de risc natural la nivelul teritoriului judeţului Mureş are ca scop declararea arealelor ca zone de risc natural avizate de organele de specialitate ale administraţiei publice locale şi centrale competente potrivit legii, stabilirea planului de măsuri pentru reducerea riscurilor pe teritoriul judeţului şi utilizarea hărţilor în planificarea teritorială.

Obiectul documentaţiei “Hărţi de risc natural la alunecări de teren şi seism” din cadrul lucrării „Întocmirea hărţilor de risc natural la nivelul teritoriului judeţului Mureş” îl reprezintă identificarea în detaliu – de exemplu, identificarea zonelor construite expuse – localizarea şi delimitarea geografică a zonelor afectate de aceste riscuri naturale în baza unor studii şi cercetări ale instituţiilor specializate, elaborarea hărţilor de risc pentru aceste zone şi definirea condiţiilor de producere a acestor fenomene la nivelul teritoriului judeţean, declararea zonelor de risc natural şi constituirea de bănci de date informatizate cu posibilitatea de reactualizare periodică şi integrată în sistemul naţional de monitorizare”, a precizat Alexandru Cîmpeanu.

Potrivit documentaţiei, realizată de SC Prima Cons Group SRL, în județul Mureș nu au fost identificate zone cu risc natural de producere a seismelor. În ceea ce privește riscul natural la alunecări de teren au fost identificate zone care prezintă risc mediu şi mare de hazard pe raza teritorială a municipiilor Sighișoara și Târnăveni precum și a comunelor Gănești, Mica, Măgherani și Băgaciu.

De asemenea, Biroul de presă al Consiliul Județean Mureș a anunţat că autorităţile judeţene vor pune la dispoziția tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ hărțile de risc natural la alunecări de teren și seism. „Primăriile au obligația de a integra aceste hărţi în PUG-uri şi de a respecta zonele cu interdicţie de construire identificate în cazul emiterii autorizaţiei de construire. Construcţiile edificate în aceste perimetre nu vor putea fi autorizate. În zonele cu posibilitate mare la alunecările de teren ce afectează gospodăriile locuitorilor autorităţile publice locale vor efectua studii suplimentare de specialitate pentru stabilizarea terenurilor”, se arată într-un comuncat de presă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE