Pompierii şi paramedicii care au participat la Competiţia Mondială de Descarcerare, premiați Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

Pompierii şi paramedicii care au participat la Competiţia Mondială de Descarcerare, premiați

Pompierii şi paramedicii care au reprezentat România la World Rescue Challenge, obţinând în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă şi locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex, au fost premiaţi marţi, 1 noiembrie, de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, potrivit AGERPRES.

Competiţia Mondială de Descarcerare a avut loc în perioada 19-23 octombrie, în Curitiba, Brazilia. Probele competiţiei au constat în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate şi o probă complexă cu două victime, de 30 de minute. Astfel, cei şase componenţi ai lotului, plt. adj. Cotea Sergiu – comandantul descarcerării, plt adj. şef Sima Ioan, plt. adj. Pop Alin şi plt. maj. Miheşan Claudiu – descarcerare tehnic şi plt. maj. Săcărea Adrian şi plt. maj. Anca Eugen – paramedici au primit diplome şi premii în bani din partea comandantului ISU Mureş, colonel Dorin Oltean.

2-pompieri-premiiCele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, la Târgu-Mureş
Anul viitor, în perioada 30 august – 3 septembrie, Târgu-Mureş va fi gazda Competiției Mondiale de Descarcerare, la care vor participa peste 60 de echipe din întreaga lume. Conform sursei citate, în cadrul ceremoniei, comandantul ISU Mureş, colonel Dorin Oltean, a anunţat că obiectivul unităţii este o clasare în primele zece echipe ale lumii. Potrivit ISU Mureş, competiţiile World Rescue Challenge adună cele mai bune echipe de descarcerare şi prim ajutor din lume, fiecare dintre acestea având şansa să îşi arate iscusinţa şi experienţa acumulată de-a lungul anilor. World Rescue Challenge strânge, din 1999, echipa câştigătoare din fiecare ţară membră World Rescue Organization, România fiind la acest moment una din cele peste 40 de ţări considerate cu un nivel avansat de intervenţie şi tehnică.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a felicitat, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook, echipajele SMURD pentru rezultatele obținute la competiția mondială desfășurată în Brazilia.
„Ieri (n. red. – 23 octombrie) s-a finalizat Competiția Mondială de Prim Ajutor și Descarcerare la Curitiba, Brazilia, unde au participat două echipe de pompieri SMURD, una din Mureș și una din Vâlcea, care au fost câștigătoarele Competiției Naționale din 2015 în România. Echipa din Mureș s-a situat pe locul 15 din 30 la evaluarea generală comparativ cu locul 22 obținut anul trecut în Portugalia. Echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30, fiind la prima participare. Interesant este că pe scenariul medical complex, echipa de paramedici SMURD din Mureș s-a situat pe locul 5 din 30, iar la evaluarea actului de comandă pe descarcerare locul a fost cel de 14 din 30. Pentru noi, rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că echipele noastre au început să participe doar de 3 ani la competițiile internaționale, având de-a face cu competitori care participă de foarte mulți ani și care se pregătesc intens pentru această competiție. M-am deplasat și eu să particip la ceremonia de închidere și premiere de ieri pentru a anunța preluarea organizării competiției mondiale, anul viitor, la Târgu-Mureș. Aceasta va avea loc în perioada 30 august-3 septembrie și ne așteptăm la participarea a mai mult de 60 de echipe din întreaga lume pe descarcerare și prim ajutor medical. Vreau să felicit colegii care au participat la competiție și să le mulțumesc pentru eforturile depuse pentru a face România mai cunoscută în acest domeniu pe plan mondial”, a transmis dr. Raed Arafat.3-pompieri

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE