Spitalul de Urgență a participat la exerciţiul pentru intervenţia la cutremur „Seism 2016” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Spitalul de Urgență a participat la exerciţiul pentru intervenţia la cutremur „Seism 2016”

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu-Mureş a participat marți, 1 noiembrie, alături de alte 14 spitale judeţene din ţară, la exerciţiul pentru intervenţia la cutremur „Seism 2016”.

Conducerea SCJU Târgu-Mureş a fost informată marți, 1 noiembrie, la ora 14.00, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerulului Afacerilor Interne că în cursul dimineţii, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi. La ora 14.04 în cadrul SCJU Târgu-Mureş s-a declanşat codul galben din Planul Alb, fiind alertat personalul, atât cel din tură, cât şi din turele următoare şi s-au făcut pregătirile pentru primirea răniţilor în următoarele ore.

76 de persoane au fost mobilizate
La ora 14.07, managerul spitalului, dr. Claudiu Puiac, a anunţat telefonic Instituția Prefectului – Județul Mureș despre declanşarea Planului Alb. De asemenea, managerul a anunţat şi conducerea celorlalte instituţii abilitate: Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Poliţiei Judeţene Mureş, Poliţia locală, Jandarmeria. Coordonatorul SMURD, dr. Cristian Boeriu, a anunţat telefonic conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi Dispeceratul de Urgenţă 112.
„Am participat la exerciţiul pentru intervenţia la cutremur, pe care l-am luat foarte în serios, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş realizându-se o mobilizare exemplară. Ieri (n. ned. – 1 noiembrie) la ora 14.00 am fost informaţi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că în zona Vrancea s-a produs un cutremur major care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi. La ora 14.04 în cadrul spitalului s-a declanşat codul galben din Planul Alb. Ulterior a fost convocată celula de criză de la nivelul spitalului. Au fost informaţi toţi sefii de secţii despre situaţie şi li s-a transmis să nu părăsească unitatea până la încetarea alarmei. De asemenea, au fost informaţi medicii de gardă de pe secţii şi li s-a solicitat numărul paturilor disponibile pe fiecare secţie. Pe tot parcursul zilei de ieri preşedintele celulei de criză a menţinut permament legătura cu membrii celulei de criză pentru a respecta toate procedurile prevăzute în Planul Alb”, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu-Mureș.
Întrucât a fost declanşat codul galben, tot în cursul zilei de marți, a fost mobilizat personal suplimentar doar în cadrul UPU-SMURD. Astfel, 76 de persoane au fost mobilizate: 21 de medici, 39 de asistenţi şi 16 alt personal.
Planul Alb reprezintă planul de răspuns al unităților sanitare cu paturi în cazul unui aflux masiv de pacienți în urma unui accident colectiv, a unei calamități, epidemii sau pandemii. În funcţie de numărul de prezentări de la nivelul UPU, Planul Alb presupune două niveluri de declanşare: nivelul 1 (cod galben) care implică acţiuni şi mobilizare suplimentară doar la nivelul UPU şi nivelul 2 (cod roşu) unde sunt luate măsuri la nivelul întregului spital.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE