S-a lansat numărul IV al revistei de Pedagogie muzeală Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

S-a lansat numărul IV al revistei de Pedagogie muzeală

 

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 2 – 4 noiembrie 2016, ediția a V-a a Conferinței naționale de pedagogie muzeală „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”.

Deschiderea oficială a avut loc la Sala Oglinzilor din Palatul Culturii din Târgu-Mureș, joi, 3 noiembrie.

La conferință au fost prezentate programe și proiecte educaţionale, având la bază promovarea patrimoniului cultural, dedicate publicului larg, care s-au dovedit a fi de succes în anul 2016.

”S-au înscris aproximativ 30 de participanți, care activează în domeniul muzeologiei și pedagogiei muzeale și cadre didactice de la învățământul preuniversitar, respective 10 instituții muzeale și 4 de învățământ preuniversitar. Tot în cadrul acestei conferințe va fi vernisată expoziția temporară Curcubeul Naturii, în care vor fi expuse piese muzeale deosebite din colecțiile Secției de Științele Naturii, colorate în culorile curcubeului, fluturi exotici, minerale, alge, macrofite, plante” precizează Daniela Botoș, șef de secție Secția de Științele Naturii, Muzeul Județean Mureș.

Invitații evenimentului au fost cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România, respectiv Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, Muzeul Național Peleș Sinaia, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea, Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, Complexul Muzeal de Știinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău, Muzeul Olteniei Craiova, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești – inclusiv Secția Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Muzeul Județean Mureș – Secția de Etnografie și Artă Populară, precum și cadre didactice de la: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială Șincai, Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Târgu-Mureş.

Comunicările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate ulterior în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii V, din anul 2017.

În cadrul manifestării, a fost lansată revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii IV, prezentată de prof. dr. Hadrian-Vasile Conțiu de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE