„Festivalul Toamnei”, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” din Ruşii Munţi Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 807 Vizualizări

„Festivalul Toamnei”, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” din Ruşii Munţi

111”E toamnă! Anu-i pe sfârșit/ Recolta în grânare/ Pământul Doamne a rodit,/ Prin marea Ta îndurare.”

Sub emblema acestui motto şi sub călăuzirea atentă a domnului director, profesor Şeioan Ioan, în zilele de 1 şi 2 noiembrie 2016, la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” din comuna  Rușii-Munți a avut loc „Festivalul Toamnei”. În cadrul celor două zile de festival, profesorii-diriginţi au organizat activităţi captivante cu specific de toamnă. Astfel în prima zi au fost organizate ateliere de pictură pe sticlă şi ornamente de toamnă la care elevii claselor V-VIII au participat cu mare entuziasm realizând adevărate opere de artă.

La atelierul de pictură s-au zografisit aspecte din natura toamnei sub îndrumarea doamnei profesoare Feldrihan Simona, iar la cel de ornamente, imaginaţia a făcut ca un mănunchi de frunze să devină  trandafiri sau legumele uscate să înfăţişeze diverse peisaje, activitatea fiind îndrumată de doamnele profesoare Miron Ionela, Badiu Cristina.

112

Emoţie şi sensibilitate

Cea de-a doua zi a festivalului a stat sub emblema emoţiei şi sensibilităţii. Ornamentele şi picturile au fost expuse şi jurizate, apoi a avut loc un concurs de poezie despre toamnă, sub îndrumarea  subsemnatei şi un carnaval al toamnei unde elevii au defilat în costume confecţionate de ei şi au primit diplome pentru creațiile  din cadrul atelierelor. O altă activitate a zilei  a pus în evidenţă spiritul civic, creştin al fiecăruia sub motto-ul „Dăruind vei dobândi”.

Astfel s-a desfăşurat o acţiune de donaţie la care elevii au adus prăjituri specifice lunilor de toamnă şi suma strânsă din vânzarea acestora a fost donată preotului din localitatea Lunca Bradului, care oferă în fiecare zi o masă caldă bătrânilor neajutorați, și copiilor sărmani din localitate pe care îi îndrumă și la lecții. De asemenea, elevii au adus la scoală şi alimente din cămara toamnei pe care le-au donat cu mare drag aceleiaşi cauze.

113

La încheierea zilei, reprezentanţii claselor V-VIII, însoţiţi de diriginţi au mers în localitatea Lunca Bradului pentru a duce donaţiile. Aici au avut parte de o adevărată lecţie de viaţă, ţinută de preotul Vasile Buruian care le-a arătat biserica şi le-a dăruit drept recunoştinţă o carte de rugăciuni. Astfel, roadele toamnei au umplut inimile elevilor cu multă bucurie, sensibilitate şi au adus un strop de Eden şi pentru cei nevoiaşi.

Ramona BOGDAN,

Profesoară

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE