Criza devine tot mai profundă la ASA FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Criza devine tot mai profundă la ASA

În etapa a XV-a din Liga 1 de fotbal, a doua a returului, ASA Târgu-Mureș a pierdut sâmbătă seara pe teren propriu și cu CS Universitatea Craiova, scor 0-2 (0-1). Golurile oaspeților au fost înscrise în minutele 29 și 88, prin Popov și Zlatinsky, ultimul din lovitură de la 11 metri. După cele două remize obținute la finalul turului, 1-1 în deplasarea de la FC Voluntari și același scor pe teren propriu cu Steaua, echipa lui Dan Alexa și-a reluat seria eșecurilor, suferind a 11-a înfrângere din acest sezon. Motivația promisă a lipsit din partea componenților echipei și de această dată. ASA a început jocul într-o formulă ofensivă, diferită de ultimele întâlniri. În fața urmăritoarei Stelei în lupta pentru prima poziție, Dan Alexa nu i-a avut la dispoziție pe Gabi Matei, suspendat pentru cumul de cartonașe, Gaston Mendy, cu „ușoare” probleme medicale, Romeo Surdu și Emil Dică. Aceștia din urmă au fost „motivați” de către tehnicianul echipei ca fiind accidentați, sau abia revenit de la cursurile de antrenori.

Joc modest din partea ambelor echipe, gestionat de oaspeți

După câteva minute echilibrate, craiovenii au trimis primul șut spre poarta lui Mingote în minutul 11, prin Zlatinsky, în minutul 11, un șut plasat, dar fără forță, respins în corner. ASA nu s-a apropiat des de careul advers, în timp ce Zlatinsky a trimis un nou șut pe poartă în minutul 23, din lovitură liberă. Craiova domină teritorial, dar avantajul evident se vede doar la posesie și lovituri de colț. În minutul 29 însă, o nesincronizare între Marius Constantin și Mingote aduce oltenilor o nouă lovitură de colț.

dsc_0022În urma acesteia, Popov deschide scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, dintre fundașii mureșeni (foto 2). În minutul 37, căpitanul Gabi Mureșan este eliminat în urma unui atac dur la Zlatinsky și sarcina mureșenilor devenea una imposibilă.

În minutul 41, mureșenii au fost aproape de 1-1, la o lovitură liberă executată de Morar. Mingea trimisă cu boltă de acesta l-a surprins pe Calancea ieșit, dar a căzut pe transversală.

 

Fără o replică pe măsură, oaspeții au conservat rezultatul

Repriza a doua a fost una fără multe realizări. Oltenii au ținut de minge, iar ASA s-a bătut pentru a reveni în joc doar cu mingi aruncate spre careul advers, cu un Kuku zbâtându-se singur cu o apărare sigură. Oaspeții i-au pus rareori probleme lui Mingote, care a intervenit fără mari emoții la șuturile lui Zlatinsky sau Ivan. În minutul 71, Morar are o bună șansă, dar Kay blochează și este făcut KO de șutul mureșeanului. Gazdele se străduiesc pentru a obține măcar un punct, dar lipsa de luciditate este evidentă. În ultimele minute apărarea este din nou depășită și Ivan a obținut în minutul 88 un penalty. Zlatinsky a transformat cu siguranță și a închis jocul, obținând cele 3 puncte dorite pentru a rămâne în cursa de urmărire a liderului, în timp ce ASA rămâne pe penultimul loc, cu doar 2 puncte.

Urmează o săptămână de pauză, în care România va întâlni Polonia în preliminariile Mondialului din 2018, după care rămâne de văzut cu cine va aborda ASA următoarele întâlniri din acest sfârșit de an.

Au evoluat formațiile:

ASA: Mingote – Belu, Dobrosavlevici, M. Constantin, Netzer, Mureșan, Candrea (83 Deaconu), Ciolacu (58 Kuku), Iacobovici, Morar – C. Rus (46 Zicu)

CS U: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu, Popov (72 Screciu), Zlatinski, Bancu (89 Surugiu), Ivan, Măzărache, Băluță

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE