Home / Beauty / Iată cum poți stimula creșterea părului

Iată cum poți stimula creșterea părului

Distribuie

One.ro scrie că firul de păr este bogat în proteine, fier, zinc, acizi graşi Omega-3 şi vitamina B12. Când apar în corp deficienţe de minerale sau de alte elemente esenţiale, se produc efecte negative şi asupra părului, iar acesta devine tern şi subţire. Ca să eviţi şi căderea masivă a firelor, mănâncă peşte gras, cum este somonul, şi introdu în meniu mai multe ouă, avocado, legume verzi, nuci, seminţe şi fasole. Acestea hrănesc firul de păr şi îi conferă luciu. S-au făcut numeroase studii în privinţa beneficiilor aduse de biotină firului de păr. Pentru unele se mai aşteaptă dovezi, altele au concluzii clare în favoarea acestei substanţe, numita şi vitamina H. Acordă-i o şansă! Specialiştii recomandă administrarea a 5 mg pe zi. Găseşti în farmacii suplimente cu biotină. Vei observa, trebuie să-ţi spunem, că părul va începe să crească mai repede şi mai des şi în alte părţi ale corpului, nu doar pe scalp.
Ca să-ţi crească părul, nu trebuie să te tunzi mult, ci să tai puţin vârfurile firelor de păr. O dată la două-trei luni scurtează-l puţin, ca să-i stimulezi creşterea. De obicei, dacă este sănătos, el creşte un centimetru pe lună. Când este degradat, creşterea este mai lentă, de doar câţiva milimetri în aproximativ treizeci de zile.
La duş, acordă două minute şi scalpului. Atât îţi trebuie pentru un masaj binefăcător. Cu buricele degetelor fricţionează încet pielea, apoi energic, ca să stimulezi circulaţia sângelui ce hrăneşte rădăcina firului de păr.
Da, e neplăcut când constaţi că tocmai produsele care îţi înfrumuseţează părul îl deteriorează încet şi sigur. Placa de întins părul, ondulatorul şi altele asemănătoare, care promit păr ca în reclame, sunt principalele vinovate pentru apariţia firelor tocite. Şi foehnul trebuie folosit rar, doar când sunt urgenţe şi ai nevoie să îţi usuci părul în câteva minute. Eventual, dacă nu ai de ales, şi trebuie să-l aranjezi apelând la tratamente termice, aplică înainte de ele un spray protector.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Păstrăvăria din Ibănești, de la pasiune la afacere pentru Ionuț Todoran

Distribuie Bogățiile Văii Gurghiului sunt multe și nenumărate, natura fiind extrem de generoasă cu acest …

4 comentarii

  1. Problemele cu caderea parului se pot rezolva si daca se folosesc metode alternative care sa ajute la asa ceva.

  2. Zincul e cel mai util pentru stoparea caderii parului.

  3. Problemele cu caderea parului e data in general de lipsa unor vitamine sau minerale care lipsesc la acel moment din organism.

  4. Pentru oprirea caderii parului eu am folosit folixin, dar nu sunt asa de multumit de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.