BC Mureș învinge în Estonia și se califică în faza a doua a Europe Cup BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

BC Mureș învinge în Estonia și se califică în faza a doua a Europe Cup

În cel de-al treilea meci disputat în grupa I a Europe Cup la baschet masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat marți seara partida disputată în Estonia, la Tallin, împotriva echipei locale TLÜ/Kalev. Scorul întâlnirii a fost 76-89 (25-21, 19-26, 15-26, 17-16) și BC Mureș și-a asigurat calificarea în turul doi al competiției, care se va disputa în patru grupe a câte șase echipe. Cu victoria obținută în Estonia, „tigrii” au două victorii și o singură înfrângere, astfel că nu mai pot încheia grupa mai jos de locul doi. Estonienii mai au de jucat o partidă cu lituanienii de la Prienu Bristono, care au deja două victorii, dar ei nu au niciuna.
Primul sfert a fost câștigat de gazde cu 25-21, după care echipa mureșeană a revenit datorită unui joc colectiv mai eficient, primind cu 6 puncte mai puțin decât în primul și înscriind mai mult cu 5. În acest sfert Mohammed, Sánta și Martinic au fost de neoprit, ceilalți jucători contribuind la reușitele lor care au dus la întoarcerea rezultatului. La pauza mare BC Mureș conducea cu 3 puncte, dar soarta învingătoarei era departe de a fi decisă.

Demaraj reușit la reluare
La reluare, „tigrii” au reușit să mențină ritmul, iar apărarea a fost mai exactă. Acest lucru a dus la desprinderea echipei mureșene, după 10 minute de joc eficient câștigate de către „tigri” la o diferență de 11 puncte. Astfel, la intrarea în ultimul sfert avantaj era unul destul de consistent, 14 puncte, dar partida nu era jucată. Pe parcursul ultimului sfert, gazdele au încercat să revină, dar mureșenii s-au apărat în continuare bine și estonienii nu s-au putut apropia la mai puțin de 8 puncte. BC Mureș a reușit însă și desprinderea la 15 puncte și au conservat rezultatul, chiar dacă în ultimul act numărul de puncte înscrise a fost cel mai mic din cele patru. Principalul marcator al mureșenilor în acest sfert a fost Ernest Kalve, care a reușit să înscrie 10 puncte. Următoarea partidă a echipei mureșene va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17.00, pe teren propriu cu CSU Sibiu, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naționale. Partidele din grupele Europe Cup le vor încheia miercuri, 16 noiembrie, ora 19.00, când vor primi vizita echipei lituianiene.
De remarcat faptul că toți cei 11 jucători înscriși pe foaia oficială de joc au intrat pe parchet cel puțin pentru 10 minute și toți au reușit să puncteze.
Marcatori:
TLÜ/Kalev: Tamm 21, Saks 17 (3×3), Grabauskas 12, Vahter 10 (2), Jones 8, Kurg 5 (1), Jurtom 3.
BC Mureș: Mohammed 20 (2×3), Kalve 19 (2), Martinic 9 (1), Djapa 9 (2), Sánta 8, Lázár 6, Barham 5 (1), Borșa 5, D Andrei 4 (1), Polyák 3, Cioacătă 1.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE