FOTO, VIDEO: Casă nouă pentru Parchete şi DIICOT Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1785 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Casă nouă pentru Parchete şi DIICOT

111
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, Parchetul Militar şi Serviciul Teritorial Târgu-Mureş al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au, începând cu luna noiembrie 2016, un nou sediu. Acesta este situat pe strada Mihai Viteazul nr. 23 din Târgu-Mureş, într-o fostă unitate militară ale căror corpuri de clădire au fost reabilitate prin intermediul unei investiţii în valoare de 8,5 milioane lei.

Suprafaţă desfăşurată de 4.508 de metri pătraţi

Astfel, procurorii celor trei instituţii îşi vor desfăşura activitatea în condiţii moderne, spaţiul avut la dispoziţie depăşind 4.500 de metri pătraţi. „În ultimii cinci ani, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi Structura Teritorială a DIICOT Târgu-Mureş au funcţionat într-un spaţiu închiriat. În aceste zile ne-am mutat în acest spaţiu, în casă nouă putem spune. Este o clădire veche, care ne-a fost dată în folosinţă potrivit unei Hotărâri de Guvern din 2010, de către Ministerul Apărării Naţionale. Vorbim de folosinţă gratuită, cu condiţia reparării şi consolidării acesteia. Astfel, am început lucrările de reparare şi de consolidare în 2013, ele au fost finalizate în acest an, în septembrie, şi precum spuneam în aceste zile ne-am mutat. Vorbim de o suprafaţă destul de generoasă, 1.760 de metri pătraţi suprafaţă construită, iar suprafaţa desfăşurată este de 4.508 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, suma totală este de 8.540.000 lei, din care cea mai mare parte a fost plătită de Compania Naţională de Investiţii. Spaţiile sunt cu destinaţia de birouri, camere de anchetă, spaţii administrativă, săli de şedinţe”, a afirmat miercuri, 9 noiembrie, procuror Maria Mariş, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Condiţii moderne de lucru

De asemenea, reprezentanta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş s-a declarat mulţumită de noile condiţii de lucru asigurate prin finalizarea investiţiei. „În momentul de faţă mai avem de aranjat nişte lucruri, însă suntem funcţionali. Este o investiţie foarte bună, comparativ cu vechea clădire, aici avem suficiente spaţii de anchetă, care ne erau necesare. Mutarea logisticii s-a făcut în aproximativ două săptămâni”, a menţionat procuror Maria Mariş.

Alex TOTH

112

113

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE