Un nou proiect de cercetare implementat de UMF Târgu-Mureş și o companie specializată Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 366 Vizualizări

Un nou proiect de cercetare implementat de UMF Târgu-Mureş și o companie specializată

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş a anunţat, pe site-ul propriu, obţinerea unei finanţări, în colaborare cu o serie de parteneri, pentru proiectul „Instalaţie pentru obţinerea prin levitaţie în atmosferă inertă a aliajelor biocompatibile uşoare de înaltă puritate”, în urma căruia se doreşte obţinerea unor materiale medicale implantabile care să se fie resorbite de organismul uman, informează AGERPRES.

Conform sursei citate, proiectul are o valoare de 1.609.979 lei şi va fi implementat de compania AAGES S.A. Sângeorgiu de Mureş şi UMF Târgu-Mureş, în colaborare cu Institutul Politehnic din Bucureşti.
„Participăm la o cercetare BIOLEV – elaborare materiale bioabsorbabile – în colaborare cu Institutul Politehnic Bucureşti şi UMF Târgu-Mureş. Noi realizăm o instalaţie cu care se vor produce materiale care ulterior vor fi testate, astfel încât în caz de accidente care necesită implantarea de şuruburi sau tije în organism, acestea să se poată resorbi şi să nu mai necesite încă o operaţie pentru îndepărtarea lor. Noi figurăm în acest proiect fiindcă materialul trebuie să fie foarte pur şi se obţine prin topire. Dacă se face orice fel de cuvă, orice suport atunci se poate contamina şi aici noi avem o soluţie şi o instalaţie în care materialul levitează şi nu se contaminează (…) Avem experienţă, am mai făcut nişte încercări şi constatat că se poate realiza. Atunci lucrăm la realizarea instalaţiei care să producă acest material în condiţii de laborator”, a explicat Gabor Molnar, directorul general al AAGES, citat de AGERPRES.
Proiectul a fost acceptat spre finanţare în cadrul Competiţiei PNCDI III – Programul 2: Creşterea Competitivităţii Economiei Româneşti prin Cercetare, Dezvoltare şi Inovare – Subprogramul 2.1. Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare şi Inovare – Transfer la Operatorul Economic, coordonat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Director de proiect este Kelemen Gyorgy, din partea S.C. AAGES S.A. Sângeorgiu de Mureş, iar responsabil de proiect din partea UMF Târgu-Mureş este dr. Kelemen Hajnal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE