Echipele Electrica, la datorie la venirea iernii Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Echipele Electrica, la datorie la venirea iernii

 

Prima zăpadă din sezonul rece 2016-2017 a produs o serie de avarii pe liniile electrice din județul Mureș. Ninsorile abundente și vântul puternic au afectat din 89 de localități alimentate din 24 linii electrice aeriene de medie tensiune. Ca urmare a evenimentelor, au fost înregistrate sute de deranjamente pe joasă tensiune, întreruperile în alimentare afectând mii de consumatori casnici. Efectele condițiilor meteorologice nefavorabile au fost resimțite în principal în localitățile din zona Centrelor de Exploatare, Mentenanță MT și JT Sighișoara și Luduș.

2-lechinta-capus-controale-identificare„Pe parcursul zilei, celor 23 echipe de electricieni din cadrul SDEE Mureș li s-au alăturat 8 echipe de electricieni din cadrul AISE Târgu-Mureș și, împreună cu echipe de ingineri de la cele două societăți, au depus tot efortul necesar realimentării consumatorilor afectați. Pentru toți cei implicați în depistarea și remedierea incidentelor conta mai puțin faptul că era duminică, iar vântul rece se simțea cu atât mai tare în momentele când se aflau la înălțime, pe stâlpii de susținere ai rețelelor electrice. Scopul lor este de a asigura confortul nostru, al tuturor consumatorilor de energie electrică”, a declarat dr. ing. Ovidiu Georgescu, directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Mureș.

Echipele operative, pe teren de la prima oră
Echipele operative ale SDEE Mureș au fost pe teren de duminică dimineața, începând cu ora 05:18 și până luni dimineața când, la ora 04:30, au reușit realimentarea consumatorilor de pe Derivația Lechința-Căpuș, din LEA 20 kV Luduș Cipău.
„În partea cealaltă a județului, luni la ora 06:00, echipele operative se deplasaseră în zona localităților Sighișoara, Jacod, Măgheruș și Roua. În zona localității Bereni, celor două echipe de câte 3 persoane din cadrul SDEE Mureș și AISE Târgu-Mureș li s-a alăturat o echipă formată din 3 persoane din cadrul Primăriei Bereni și, pe tot parcursul zilei de luni, vor fi efectuate defrișări. Linia electrică de pe raza acestei localități este afectată de coronamentul copacilor, încărcat de cantitățile ridicate de zăpadă. Munca echipelor operative se observă în rezultate: luni, 14 noiembrie 2016, la ora 13:45, mai erau nealimentate 6 localități din LEA 20 kV Fântânele-Jacod. Lucrările continuă până la remedierea tuturor defectelor pe liniile de medie și de joasă tensiune și realimentarea în totalitate a consumatorilor. „Electrica” mulţumeşte utilizatorilor pentru înţelegerea de care dau dovadă și dorim să ne cerem scuze celor afectaţi de întreruperi, asigurându-i de întrega noastră operativitate în remedierea situaţiilor neplăcute”, a arătat dr. ing. Ovidiu Georgescu.
„Dorim să aducem la cunoștința consumatorilor prevederile Art. 16 din Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, privind timpul de realimentare în cazul întreruperilor neplanificate: (1) Operatorul de distribuție asigură sosirea echipei de intervenție în minimum de timp din momentul în care a luat la cunoștință de întreruperea căii de alimentare/evacuare a energiei electrice la un loc de consum și/sau producere, astfel încât restabilirea acesteia, după o întrerupere neplanificată, să se realizeze după cum urmează: a) pentru mediul urban, în condiții normale de vreme, în maximum 8 ore; b) pentru mediul rural, în condiții normale de vreme, în maximum 18 ore; c) pentru mediul urban și rural, în condiții meteorologice deosebite, în maximum 48 de ore”, a transmis dr. ing. Ovidiu Georgescu. 1-fantanele-jacod3-lechinta-capus-remediere

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE