Home / Cultură / „Limba maternă”, un nou debut regizoral pe scena Naționalului
Monica Ristea, Roxana Marian și Carmen Ghiurco, în Limba maternă – Mameloschn

„Limba maternă”, un nou debut regizoral pe scena Naționalului

Distribuie

Spectacolul Limba maternă – Mameloschn de Sasha Marianna Salzmann, regizat de Olga Macrinici se va juca în premieră în Sala mică a Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, sâmbătă 19 noiembrie, de la ora 19.30.

Trei femei, trei generații, trei ambiții

„Fabulamundi, proiect internațional de texte noi, revine cu un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană – trei femei, trei generații, trei ambiții: bunică, mamă și fiică. Cum era viața unei femei evreice acum 50 de ani în RDG și cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei și care este patria lor? Ce înseamnă libertatea, la nivel de comunitate și individ – cum ne afectează ea opțiunile și viața personală? Un spectacol fin, o problematică a zilelor noastre, un nou debut regizoral pe scena Naționalului”, se precizează pe site-ul teatrunational.ro.

Scenografia spectacolului este semnată de Cristina Milea, iar din distribuție fac parte actrițele: Monica Ristea, Roxana Marian și Carmen Ghiurco, studentă a Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.

Olga Macrinici este regizor și autor dramatic, s-a născut în Chișinău, a studiat a studiat regie la Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB Cluj, și în 2013 a absolvit Masteratul de Scriere Dramatică, la Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș. Pe lângă proiectele din cadrul Fabulamundi în care s-a implicat atât în calitate de regizor cât și de autor dramatic, Olga Macrinici a lucrat, ca asistent de regie, cu Theodor-Christian Popescu, la spectacolul „Cloaca”, în 2012, și cu Bogdan Georgescu, la spectacolul „Punct triplu”, în 2014.

Conform programului de pe biletmaster.ro, următoarele reprezentații ale spectacolului Companiei „Liviu Rebreanu” vor avea loc în 20 și 25 noiembrie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.