Toamnă rodnică pentru tenismenul mureșean George Botezan Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1288 Vizualizări

Toamnă rodnică pentru tenismenul mureșean George Botezan

Singurul tenismen mureșean care se află în puncte în circuitul profesionist ATP, George Botezan a mai strâns în ultima perioadă câteva puncte din turneele disputate în această toamnă. Mureșeanul a reușit cu aceste puncte o ascensiune spectaculoasă în acest an, urcând până în prezent peste 1000 de locuri față de poziția ocupată la finalul sezonului trecut, ocupând poziția 1047, cu 10 puncte, față de locul 2130 de la sfârșitul anului 2015.
A participat mai întâi, în a doua jumătate a lunii septembrie, în calificările turneului Challenger de la Sibiu, cu premii în valoare de 75.000 de dolari. În primul meci al calificărilor a avut neșansă în fața germanului Jonas Luetjen (locul 500 ATP). Botezan s-a impus în primul set la tie breack, 7-6 (7/1), dar a pierdut următoarele două seturi cu 6-4, 6-1, germanul reușind calificarea pe tabloul principal, performanță care aduce un punct. „Sibiu Open a fost o experiență bună pentru mine. Mi-am dat seama că nu sunt departe de tenisul de calitate, dar mai am mult de muncit”, a fost concluzia tenismenului mureșean, care a evitat să amintească despre lipsa susținerii financiare, element esențial pentru a putea fi prezent la turnee care îi pot aduce alte puncte.

Turneele care i-au adus ascensiunea
După turneul de la Sibiu a mai participat la alte trei turnee cu premii de câte 10.000 dolari, în Tunisia. Jucând toate cele trei turnee pe tabloul principal, neparticipând în calificări datorită clasamentului. La primul dintre acestea a câștigat primul meci cu uruguaianul Nicolas Xiviller, venit din calificări, de care a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4, după care a cedat cu 6-2, 3-6, 7-6 în fața francezului Valentin Vacherot, aflat în formă, ajuns în finala turneului. Al doilea turneu din Tunisia i-a adus lui George cel mai bun rezultat al anului, în care l-a învins în primul tur pe argentinianul Mathias Zukas, favoritul 6 al turneului cu scorul de 7-5, 6-3. În turul doi a pierdut însă la olandezul Guy den Heijer cu un dublu 7-5. Al treilea turneu i-a adus eliminarea din primul tur în fața portughezului Fred Gil, fost clasat pe locul 62 ATP în anii trecuți, când i-a avut adversari pe Nadal, Djokovic, Federer și alți jucători de top. Mureșeanul a câștigat primul set cu 7-5, dar a acuzat dureri la spate, a cedat setul secund cu 6-2, iar în decisiv s-a retras la 2-0 pentru adversar.
După turneele tunisiene, George Botezan a plecat în Antalya, unde în luna noiembrie a jucat în alte două turnee pe hard, cu premii în valoare de 10.000 dolari, la ambele fiind intrat direct pe tabloul principal.
La primul turneu a reușit să treacă din nou de primul tur, impunându-se în fața unui israelian cu 7-5, 7-6, după care a pierdut la favoritul 2, Michal Konecy, locul 280 ATP. În al doilea, George a pierdut în primul tur în fața unui elvețian, dar destul de strâns, 7-5, 6-3 după ce a avut 3-0 în primul set și a ratat câteva ocazii de a se detașa. În acest an a intrat în clasament și în proba de dublul, unde se află cu diverși parteneri, printre care Șerban Mucenic, pe o poziție apropiată de cea de la simplu, aproape de locul 1200.
Micile probleme ale jucătorului care în 5 februarie va împlini 20 de ani l-au determinat să se concentreze în perioada următoare doar pe pregătire alături de antrenorul său, sârbul Bratislav Pavlovic, urmând să atace sezonul viitor cu forțe noi și mult optimism.
Obiectivul său pentru anul viitor este accederea cât mai rapidă în primii 800, lucru deloc ușor de realizat, deoarece punctele și ascensiunea de la un anumit nivel se obțin mult mai greu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE