Anisia Gafton și Vizi Imre au făcut show în mijlocul studenților Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 448 Vizualizări

Anisia Gafton și Vizi Imre au făcut show în mijlocul studenților

 

Anisia Gafton, artista care a oferit un show de senzaţie în finala de la Românii au talent, unde a câștigat premiul de originalitate de 10.000 de euro, una din puţinele femei care fac standup comedy, a venit la Târgu Mureș, în mijlocul studenților participanți la cel mai mare eveniment umoristic, organizat de Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș în parteneriat cu Asociațiile studențești din oraș. Carismatica moldoveancă a luat parte la cea de-a XVIII-a ediție a „Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor”, alături de trupa Andărcavăr Bend și cei mai buni caricaturiști mureșeni, Ion Sfâriac și Gabriel Rusu, în seara zilei de 19 noiembrie, rezervată pentru Gala premiilor ediției din acest an, o ediție la care numărul trupelor de umor din ţară a atins cea mai mare cifră de când există festivalul.

Acolo unde este umor găsești și o frunte descrețită, o stare pozitivă și-un  optimism molipsitor. Potrivit celor afirmate de Gergely Simion, director al Casei de Cultură a Studenților (CCS) Tîrgu Mureș, festivalul a crescut de la an la an, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ, acest lucru fiind evidențiat cu fiecare ediție în mass-media locală și națională. Un rol important în această creștere l-a avut și juriul, care prin exigența sa a ridicat ștacheta ediție de ediție.

”Eu aici am debutat, în cadrul acestui festival, în urmă cu proape 3 ani de zile, aici am început să fac stand-up comedy. Nu e ușor să excelezi într-un domeniu în care bărbații au mai mult success, dar trebuie să înveți, să fii consecventă, să ai talent și multă încredere în tine, pentru a reuși” a declarat Anisia Gafton, cu naturalețe și-un plăcut accent ”moldovienesc”.

Știința și curajul de face glume prin care să sancționezi trăsăturile și comportamentele neplăcute ale oamenilor, practic să atribui umorului un rol educațional și îndreptar social, asta este deja o artă.

”Vin cu plăcere de fiecare dată, alături de colegul meu Paul Socol, am cântat la mai multe ediții a Festivalului, o distracție studențească pe care e păcat să o ratezi” a declarat Vizi Imre, Andărcavăr Bend.

Desfășurat în perioada 14-20 noiembrie, printr-o serie întreagă de activități, concursul propriu zis de satiră şi umor şi de caricatură, proiecţii de filme, săptămâna umorului studenţesc în stradă, expoziţie de caricatură și fotografie, karaoke cu heliu, improvizații teatrale, workshop umoristic și multe alte momente comice, festivalul a adunat la un loc atâția tineri talentați, cum n-am văzut niciodată. Nu buni. Ci, foarte buni.

Premianții Festivalului umoristic

Atunci când talentul și umorul își dau mâna au studenții energetici și veseli, show-ul este garantat. Dintre cei buni, pentru premiere a fost selectată ”crema”, respectiv următorii tineri:

La secțiunea Caricatură, podiumul a fost eclipsat de studenții CCS Iași, locul I, Claudiu Botezatu, locul II, Andreea Șofrone , locul III- Petronela Moisii.

La secțiunea Fotografie Umoristică, locul I, QUO VADIS – Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, locul II- Dragoș Ionuț Prilipceanu CCS IAȘI, iar locul III- Andrei Găitan, Al.I.Cuza, București.

Secţiunea Interpretare / cântec satiric, grup, locul I a fost câștigat de TMT STRICT SECRET – ,,Anunț matrimonial”, locul II, MOFT – „Soția mea, bichon-ul meu”, locul III, LUDIC – ,,Țigara”.

La secțiunea Pantomimă, grup, locul I   MOFT  – „„Pokemonii Carolinei””, locul II          TMT STRICT SECRET  – ,,Romeo și Julieta ”, iar locul III-BACTERIA H – „Prima întâlnire”

La secțiunea Pantomimă individual, premiul a mers către TMT STRICT SECRET – ,,Cel mai iubit dintre moldoveni” .

La secțiunea Improvizație, grup, locul I a revenit trupei   GAUDEAMUS, locul II-TMT STRICT SECRET , iar locul III-DE CE FICATUL?

La secțiunea Stand-up comedy, de locul I s-a bucurat BRIGADA BUM, locul II – TMT STRICT SECRET – ,,Eu, George”, iar locul III-VOX THALIAE.

La secțiunea Moment satiric și umoristic individual, de locul I s-a bucurat MOFT  – ,,O iubire imposibilă”, locul II   CORTINA – „Deservire exemplară”, și locul III-LUDIC –  ,,Chitița în provincie”

La secțiunea Moment satiric și umoristic grup, locul I a mers către BRIGADA BUM   –,„Interviu de angajare”, locul II     DIDIDI ȘI DADADA – „Liftul”, iar locul III-ASOCIAȚIA STUDENȚILOR DIN ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ  – ,,Haosul din televiziune în ochii unui student”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE