Studenții invitați la Energy Challenge pentru a revoluționa lumea Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Studenții invitați la Energy Challenge pentru a revoluționa lumea

Energy Challenge

Competiția Energy Challenge, organizată de E.ON România, le-a fost prezentată studenților de la Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu-Mureș. În 2017, Energy Challenge se extinde la nivel național și încearcă să atragă studenții prin premii în valoare totală de 4000 de euro, de asemenea, echipele finaliste au șansa de a participa la Energy Challenge Academy pentru a-şi dezvolta ideea.

Adriana Ramona Iacob, Vladimir Panfilov și Marincaș Flaviu-Cătălin, angajați prin Programul E.ON pentru Absolvenți, le-au povestit studenților de la UPM despre concurs și despre oportunitățile pe care le vor avea participând la Energy Challenge. Evenimentul a avut loc mircuri, 23 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Magna a Universității „Petru Maior”.

Cum poți participa la Energy Challenge 2017

Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016, ediţia a II-a s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi. Ediţia a III-a este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master. Tinerii sunt invitaţi să formeze echipe de 2-4 membri şi să înscrie în concurs proiecte inovatoare pe teme de eficiență energetică şi mobilitate sustenabilă sau modalități diferite de livrare, respectiv de prestare a produselor și serviciilor actuale oferite de companiile din domeniul energetic.

„Hai să fim noi cei care vom revoluționa lumea”, a fost îndemnul Adrianei Iacob, fostă studentă a UPM, pentru cei din sală. Primul pas pentru participarea în competiția organizată de E.ON România este formarea unei echipe, în funcție de tema aleasă, apoi alegerea unui profesor coordonator. Înscrierea echipelor se face pe site-ul http://energychallenge.eon-romania.ro/ până la data de 22 ianuarie 2017.

Temele mari: creșterea eficienței și îmbunătățirea experienței digitale

„În ultimii ani a apărut un interes tot mai mare pe piața energetică pentru domeniul digitalizării și oferirii unor servicii cât mai avansate clienților casnici și de grup”, le-a spus Vladimir Panfilov studenților, menționând și faptul că se fac investiții majore în tipurile de energie alternativă eoliană și solară.

„V-aș îndemna să atrageți atenția, pe lângă temele de proiect, și la generarea de urgență și rezervă, dacă aveți idei, și la domeniul de servicii pentru automatizarea echipamentelor”, a mai spus acesta. „Temele ar fi creșterea eficienței în ceea ce privește utilizatorii casnici și companiile și îmbunătățirea experienței digitale. Nu vă lăsați conduși doar pe aceste două direcții și dacă aveți idei noi, puteți să fiți inventivi”, a adăugat Adriana Iacob.

Cum se va desfășura competiția

Din echipele formate din 2, 3 sau 4 studenți trebuie să facă parte cel puțin un student sau masterand la inginerie. „În caz că doriți să faceți ceva legat de digitalizare v-am sfătui să aveți și pe cineva pe IT pentru a vă ajuta la dezvoltarea tehnică a proiectului”, a explicat Vladimir Panfilov. „Pe lângă profesorul coordonator și angajați din cadrul E.ON vă vor oferi suport”, a menționat acesta.

Pentru înscrierea în competiție echipele trebuie să dezvolte o idee de business. „Va trebui să formați un business case, un scurt document în care să prezentați ideea temei propuse și soluția tehnică și economic propusă. Noi o să vă ajutăm cu un template pe care, dacă o să fiți atenți pe pagina de facebook, o să-l găsiți acolo sau pe site”, a explicat Adriana Iacob.

„Cei care vor fi aleși în etapa finală vor petrece o săptămână întreagă la sediul E.ON, unde vor primi support și îndrumare din partea specialiștilor E.ON. Vor avea prezentări, vor fi susținuți și vor fi îndrumați pentru ca să poată să își dezvolte proiectul la un alt nivel decât cel inițial. Va fii o săptămână super-plină cu multe activități, nu doar „profi”, dar și interactive, distractive pentru a lua contact cu ce înseamnă compania E.ON”, le-a spus Adriana studenților. Marea finală a competiției Energy Challenge va avea loc în primăvara anului 2017, în perioada martie-aprilie.

Premiul pentru echipa clasată pe locul întâi va fi de 2500 de euro. Membrii echipei de pe locul al doilea vor primi câte o tablet, iar cei clasați pe locul al treilea vor primi câte un smatphone.

Pe lângă posibilitatea de câștiga competiția și premiile aferente, Adriana Iacob subliniat faptul că studenții vor avea ocazia să cunoască compania, „un potențial viitor angajator, la fel ca și noi, care suntem proaspăt absolvenți”. Apoi, cei trei reprezentanți ai E.ON le-au povestit studenților din sală, pe scurt, despre Programul E.ON pentru Absolvenți, îndemnându-i să aplice și ei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE