Se schimbă sistemul prin care este evaluat gradul de satisfacţie a pacienţilor internaţi în spitale Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

Se schimbă sistemul prin care este evaluat gradul de satisfacţie a pacienţilor internaţi în spitale

Cât de mulţumit eşti de serviciile medicale oferite de spital, de activitatea şi implicarea medicului şi a asistentelor, de curăţenie şi dacă ţi-au fost ceruţi bani pe durata internării sunt câteva dintre întrebările adresate pacienţilor după externare, prin SMS sau e-mail, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, intitulat „Mecanismul de feedback al pacientului în spitalele publice”, informează agenția de presă News.ro.
Conform sursei citate, Ministerul Sănătăţii a stabilit un chestionar cu nouă întrebări la care pacienţii pot răspunde după externare prin e-mail sau SMS.
Cele nouă ȋntrebări cuprinse ȋn chestionar se referă la: gradul de mulţumire a pacientului faţă de serviciile medicale oferite de spital, faţă de activitatea şi implicarea medicului, faţă de curăţenia din spital, precum şi faţă de activitatea şi implicarea asistentelor medicale.
De asemenea, pacientul este întrebat dacă a cumpărat medicamente sau alte materiale sanitare pe durata internării, dacă a primit explicaţii clare cu privire la diagnostic şi tratament, dacă ar recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acelaşi spital şi dacă starea sa de sănătate este mai bună după externare.
Ultima solicitare a chestionarului permite pacientului să raporteze printr-o sesizare incidente de etică şi integritate care au avut loc în spitalul public.
Astfel, Compartimentul de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii va fi notificat de Platforma informatică securizată a Mecanismului de Feedback al Pacientului şi va intra în legătură cu pacientul pentru a clarifica speţa şi, după caz, va sesiza autorităţile abilitate, potrivit proiectului.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va transmite prin SMS sau e-mail, chestionarul de feedback al pacientului, către un eşantion statistic relevant, selectat aleatoriu la nivelul fiecărui spital, precizează Ministerul Sănărăţii.
Rezultatele chestionarului vor fi publicate trimestrial pe pagina web transparenta.ms.ro, administrată de Ministerul Sănătăţii şi dezvoltată şi întreţinută de STS, potrivit proiectului. Mai multe aici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE