Home / Sanatate / Se strâng fonduri pentru dotarea Secției Neonatologie a Spitalului Județean

Se strâng fonduri pentru dotarea Secției Neonatologie a Spitalului Județean

Distribuie

Organizația Salvați Copiii Mureș desfășoară sâmbătă, 26 noimebrie, și duminică, 27 noiembrie, la Promenada Mall Târgu-Mureș, o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea Secției Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș cu echipamente medicale performante: un aparat de măsurare transcutanată a nivelului de bilirubină, un ecograf cu sondă neonatală și sondă lineară, un aparat de ventilație și un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale.

În perioada 2014-2015, s-au născut în această secție 3.722 de copilași, dintre care 290 s-au născut prematur. În aceste condiții, echipamentele medicale sunt absolut necesare. „Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurității, lansăm o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul nou-născuților din județul nostru. Peste 20.000 de bebeluși se nasc anual înainte de termen în România, prematuritatea și complicațiile acesteia reprezentând cauza principală a deceselor copiilor sub 5 ani, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Complicațiile prematurații sunt o cauză majoră de morbiditate şi mortalitate perinatală și cu serioase consecințe pentru familiile afectate. În prezent, însă, şansele de supravieţuire ale unui nou-născut prematur sunt mult mai mari decât în trecut, datorită progreselor realizate în secţiile de terapie intensivă a nou-născuţilor. Astfel, în țara noastră, rata mortalității infantile a scăzut de la 10,6 la mia de copii născuți vii în 2010, la o rată de 8 la mie în 2015, schimbare pozitivă ce se datorează și eforturilor Organizației Salvați Copiii de a sprijini maternitățile în asigurarea tratamentului medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur. Deși progresul este unul vizibil, această cifră plasează în continuare România pe primul loc în Uniunea Europeană, unde media în anul 2015 era de 4,5 la mie. Până acum, Salvați Copiii România a donat echipamente medicale în valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată”, au precizat reprezentanții Salvați Copiii Mureș.
Pentru asigurarea unei îngrijiri de calitate a tuturor nou-născuților și pentru reducerea riscului de complicații la nou-născuții prematur, târgumureșenii pot
dona 2 euro prin SMS la 8844 cu textul „SALVEZ”, fie acela de a face o donație pe parcursul derulării campaniei „Un gest pentru o viață” din Promenada Mall. Persoanele juridice care doresc să susţină programul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.