Home / Sanatate / Comunicarea cu pacientul, esențială și în domeniul farmaceutic

Comunicarea cu pacientul, esențială și în domeniul farmaceutic

Distribuie

Asociația Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș organizează, cu prilejul Galei Studenților Farmaciști din România, cel mai important și așteptat eveniment al anului de către viitorii farmaciști, trei concursuri dedicate viitorilor farmaciști.

Gala Studenților Farmaciști din România 2016 va avea loc la Târgu-Mureș, în perioada 1-4 decembrie. Evenimentul este organizat în colaborare cu Federația Asociațiilor Studențești de Farmacie din România (FASFR) și Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. An de an, evenimentul reunește sute de studenți din marile centre universitare ale țării și specialiști ai domeniului farmaceutic, care dezbat teme de actualitate ce țin de profesia pe care și-au ales-o. Oaspeții care vor ajunge la Târgu-Mureș vor mai avea parte de o surpriză. Aceștia vor putea vizita Centrul Integrat de Învățământ Farmaceutic, noul sediu al Facultății de Farmacie,o clădire modernă dotată la cele mai înalte standarde. Centrul va fi inaugurat oficial cu ocazia Zilelor Universității de Medicină și Farmacie.
„Asociația Studenților Farmaciști pregătește, pe lângă o serie de cursuri și workshop-uri interesante, seri sociale deosebite și multe surprize și premii pentru participanți. Gala Studenților Farmaciști din România se anunță a fi un eveniment de neuitat”, au transmis reprezentanții asociației din Târgu-Mureș. Asociația a sărbătorit, anul trecut, șapte ani de existență. Fondată de un grup de studenți cu inițiativă, Asociația Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș a evoluat rapid în anii ce au urmat reușind să devină membră cu drepturi depline în cadrul Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România. Activităţile centrale ale asociaţiei sunt orientate spre organizarea şi coordonarea campaniilor şi evenimentelor în vederea aprofundării cunoştinţelor farmaceutice şi medicale, iniţierea programelor de instruire a educaţiei farmaceutice şi promovarea activităţii culturale, social-educaţionale şi de formare profesională.

Abilităţile de comunicare ale unui viitor farmacist
Astfel, cele trei concursuri la care se pot înscrie studenții sunt: „Comunicarea cu pacientul”, „Aptitudini clinice” și concursul de chimie.
Concursul „Comunicarea cu pacientul” este o probă care evaluează abilităţile de comunicare ale studenților aflați în ipostaza de farmacist care trebuie să elibereze o prescripție medicală. Acest concurs se desfășoară sub forma unui joc de rol, pe echipe formate din câte doi studenți, dintre care unul este farmacist și unul este pacient. Cazurile care stau la baza momentelor de comunicare pot fi inedite, iar studenţii în rolul farmacistului vor fi puşi în dificultate de către pacienţi.
Concursul „Aptitudini clinice” îndeamnă studenții să accepte provocarea rezolvării unui caz clinic. Pentru că un farmacist este specialistul în domeniul medicamentului, acesta trebuie să acorde o atenție deosebită posibilelor interacțiuni între medicamentele existente pe o prescripție medicală. Concursul se desfășoară pe echipe formate de câte patru studenți care primesc spre rezolvare un caz clinic, având la dispoziție suportul necesar pentru documentare.
Concursul de chimie este un concurs de tradiție al Facultății de Farmacie. Chimia, disciplină fundamentală, soluția tuturor problemelor, a făcut ca acest concurs să fie foarte îndrăgit atât de către studenți cât și de cadrele didactice. Acesta presupune rezolvarea unui test care reunește chimiile studiate în anii I și II ai facultății, problemele fiind formulate în cele mai originale moduri. Studenții formează echipe de câte doi și au la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea acestuia.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.