CSID scrie că, potrivit specialiştilor, pungile în care sunt ambalate salatele constituie un mediu umed pentru acestea, astfel încât să păstreze prospeţimea produsului, însă acest lucru este deopotrivă periculos, pentru că favorizează dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil în special în cazul pungilor desfăcute şi lăsate în frigider.
Studiul, publicat recent în revista ştiinţifică Applied and Enviromental Microbiology, arată că într-o pungă de salată desfăcută şi lăsată la frigider 5 zile se pot dezvolta adevărate colonii de bacterii. Precis, ei au descoperit că bacteriile Salmonella se înmulţesc de 1.000 de ori în acest interval.
Cercetările mai arată că Salmonella se dezvoltă în special în pungile cu spanac, în timp ce E.coli le „preferă” pe cele cu salată. Mai multe aici.
Etichetemediu umed punga riscuri salata
Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:
Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri
Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor
”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”
Clean-up. Curajul Mădălinei
Povestea lui Mircea
Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri
De asemenea, verificati
Situația epidemiologică a județului Mureș
Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …