Home / Consiliul Judetean Mures / 1 Decembrie la Luduș

1 Decembrie la Luduș

Distribuie

Ziua Națională a României a fost serbată la Luduș în prezența a câteva sute de localnici, în frunte cu edilul Ioan Cristian Moldovan, membrii Consiliului Local Luduș, alte oficialități locale și județene, reprezentanți ai mai multor formaținuni politice și un sobor de preoți. După intonarea Imnului, soborul de preoți a nuanțat importanța zilei care în urmă cu 98 de ani au consemnat în urma Marii Adunări de la Alba Iulia unirea provinciilor locuite de români și a oficiat slujba de pomenire dedicată eroilor neamuluii.
3În continuare a luat cuvântul primarul Ioan Cristian Moldovan. Acesta a mulțumit participanților la festivitatea care marchează cea mai importantă sărbătoare a românilor. „Peste doi ani vom sărbători centenarul constituirii României Mari. Noi omagiem în această dată jertfa celor care s-au sacrificat pentru noi. Printre aceștia s-au aflat și mulți eroi din zona Ludușului, zonă în care s-au dat lupte grele, în care s-au jertfit ostași din aceste locuri pentru ca noi să putem în ziua de azi împreună. Ne adunăm în această zi an de an pentru a sărbători, dar sarcina noastră în continuare este de a păstra această unitate, altfel jertfa lor ar fi zadarnică. Pentru acest lucru avem nevoie de unitate, să avem același țel, pentru a duce țara înainte, în interesul tuturor românilor”, au fost cuvintele primarului orașului. Festivitatea a continuat cu un scurt istoric al evenimentelor de la finalul celui de-al doilea război mondial, în urma căruia provinciile locuite de români și-au unit pentru prima dată destinele sub același steag, oferit de reprezentatul asociațiilor veteranilor de război și a cadrelor militare rezerviste din România.
Un nou cetățean de onoare al Ludușului
2Evenimentul din acest an a avut un moment aparte. Consiliul Local a aprobat la sfârșitul lunii noiembrie acordarea titlului de Cetățean de onoare părintelui Sorin Rusu, pentru cei 20 de ani dedicați în slujba comunității. Preotul greco-catolic și-a anunțat cu această ocazie și lansarea unei cărți. Depunerile de coroane au fost precedate în acest an de un moment cultural inedit oferit de un grupe de elevi ai Școlii Generale „Ioan Vlăduțiu” din localitate. A urmat ceremonia depunerilor de coroane la bustul voievodului Mihai Viteazu din vechiul centru al orașului mureșean. Au depus coroane reprezentanții Primăriei, a Camerei Deputaților, ai Consiliului Local, Poliției Române și Poliției Locale, reprezentanți ai instituțiilor locale și de învățământ, ai principalelor firme ludușene, precum și cei ai formațiunilor politice cu filiale în orașul Luduș. La final, participanților le-a fost adresată invitația de a participa și la un program artistic care urma să aibă loc la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din localitate.

Mihai VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.