VIDEO, FOTO: Performeri mureşeni, distinşi cu Fibula de la Suseni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1066 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Performeri mureşeni, distinşi cu Fibula de la Suseni

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a decernat joi, 1 decembrie, în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, cu ocazia unei ceremonii prilejuită de aniversarea Zilei Naţionale a României, Diploma de Excelenţă şi Fibula de la Suseni, principala distincţie a judeţului Mureş, unor personalităţi care prin activitatea lor au contribuit la consolidarea identităţii comunităţii mureşene: Norbert Trandafir, Ionela Horga şi prof. univ. dr. Mihai Chiorean (post-mortem).

La evenimentul organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş au participat Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Nagy Zsigmond, subprefect al judeţului Mureş, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii de cultură, învăţământ, sociale şi administrative din Târgu-Mureş. Potrivit prefectului judeţului Mureş, personalităţile distinse cu Fibula de la Suseni sunt „oameni care au performat în activitatea de zi cu zi”, „cuprinşi de o modestie atât de mare încât stau la locul lor şi îşi fac extrem de bine treaba”.

Mircea Chiorean, exemplu al echilibrului

Laudatio-ul pentru prof. univ. dr. Mircea Chiorean, personalitate a medicinii din România şi co-fondator al SMURD, a fost prezentat de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. „Cei 83 de ani în care domnia sa a trăit, a lucrat şi a creat au fost nu doar o viaţă, ci şi un destin”, a rostit prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

1b

Distincţia a fost ridicată de trei nepoţi ai prof. univ. dr. Mircea Chiorean, în numele cărora a vorbit Tudor Octavian Chiorean. „Este o distincţie excepţională pentru un om la fel de excepţional. Parcursul său profesional foarte bine cunoscut de către noi toţi este unul remarcabil, marcat de o muncă grea şi necontenită. Activitatea lui în domeniul medical şi al cercetării ştiinţifice a adus numeroase contribuţii, consolidând totodată infrastructura sistemului medical de urgenţă, fiind co-fondator al SMURD”, a afirmat Tudor Octavian Chiorean. „Mircea Chiorean este un exemplu pentru noi toţi. Este un exemplu al perseverenţei, este un exemplu al înţelepciunii şi nu în ultimul rând este un exemplu al echilibrului”, a completat nepotul celui care a fost Mircea Chiorean.

Ionela Horga, model pentru mii de oameni

În continuare, Elena Micheu, directorul executiv al Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) a rostit Laudatio-ul pentru colega sa, Ionela Horga, director al IEESR, distinsă cu Fibula de la Suseni pentru deschiderea, în premieră pentru România, la Târgu-Mureş, a Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie. „Omul şi profesionistul Ionela Horga a făcut ceva extraordinar: a avut îndrăzneala să pună în agenda publică şi în atenţia tuturor subiectul violenţei în familie”, a menţionat Elena Micheu, care a afirmat despre Centrul înfiinţat de echipa Ionelei Horga că este vocea miilor de victime care în decursul anilor au avut unde să se adreseze. „Acest om a inspirat mii şi mii de alţi oameni”, a adăugat Elena Micheu.

1c

Emoţionată atât de discursul colegei şi prietenei sale, cât şi de mesajul simplu, de „Te iubesc, mami!”, transmis de fiica sa, Ana, directoarea IEESR a mulţumit atât Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, cât mai ales echipei din care face parte. „Mulţumesc pentru onoarea de a primi această distincţie, şi vreau să spun că o primesc cu bucurie pentru că această diplomă ar putea să poarte încă cel puţin 20 de nume. Este echipa în care lucrez”, a spus Ionela Horga. „Atunci când merg în cele 17 ţări în care lucrez spun România şi spun Mureş”, şi-a încheiat scurta alocuţiune directoarea IEESR.

Norbert Trandafir, înotătorul „de aur”

Pe lista invitaţilor care au luat cuvântul s-a aflat şi jurnalistul Szucher Ervin, care a prezentat Laudatio-ul pentru Norbert Trandafir, maestru al sportului, înotător de excepţie, multiplu campion naţional, participant la Jocurile Olimpice din 2008, 2012 şi 2016. „A rosti un Laudatio pentru multiplul nostru campion la nataţie, participant la trei olimpiade consecutive, Trandafir Norbert, este o cinste, dar şi o plăcere. Este cinste pentru că omul, cât o fi el de jurnalist sportiv nu se întâlneşte zilnic cu cineva care are la activ peste 150 de titluri de campion naţional, unul european, precum şi un argint la Mondiale”, a subliniat Szucher Ervin, care nu a omis să precizeze că din cauza lipsei condiţiilor de pregătire Norbert Trandafir a fost nevoit să se mute din Târgu-Mureş la Bacău.

1d

Prezentat de Szucher Ervin drept un sportiv de aur, care a doborât peste 50 de recorduri naţionale, Norbert Trandafir a mulţumit, cu modestie, autorităţilor judeţene, pentru că şi-au amintit de el. „Vreau să mulţumesc domnului prefect pentru că după cum a spus şi Ervin din păcate oraşul nostru, oraşul meu, oraşul dumneavoastră, nu prea m-a luat până acum în seamă şi cred că asta e cel mai important pentru mine, pentru sufletul meu, că în sfârşit, undeva la sfârşitul carierei mele, să mă ia cineva în seamă. Vă mulţumesc”, au fost cuvintele campionului Norbert Trandafir.

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE