1 Decembrie, marcat solemn la ”Papiu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

1 Decembrie, marcat solemn la ”Papiu”

Sala Festivă a Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş a găzduit marți, 29 noiembrie, simpozionul cu tema ”98 de ani de la Marea Unire”, susținut în cadru festiv de catedra de istorie pentru a rememora majorul eveniment ce ne definește conștiința națională.

Simpozionul a debutat cu audiția Imnului Naţional al României, moment ce demonstrează ”realul atașament al elevilor nu numai de ziua națională, cât și de parcursul istoric al țării în general”, cum a susținut directorul colegiului, prof. Cristina Ligia Someșan.

112

Prof. Vasile Șandor a prezentat apoi contextul internațional în care marele act istoric a avut loc, cinstind ”ziua de naștere ca stat unitar și modern”. ”Trebuie să știm cum să ne poziționăm ca indivizi și ca stat, lucru posibil doar prin alegerea corectă a vectorilor istorici și utilizarea benefică a lor”, a afirmat acesta. Desfășurarea propriu-zisă a Marii Uniri a fost rememorată de prof. Dumitru Botoș, prin expunerea cronologică a evenimentelor remarcabile. Acesta a punctat mai ales ”mobilizarea extraordinară și exemplară a românilor din Transilvania”. Prelegerea s-a încheiat cu sublinierea importanței istorice și urmările Unirii, redate de prof. Simion Bui. Acesta a pus accent pe dezvoltarea accelerată a țării pe toate planurile, pe care a caracterizat-o ca fiind ”un cadru de stabilitate pe plan internațional”.

Ilinca BURDULEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE