Românul, cea mai joasă poziţie în clasamentele europene Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Românul, cea mai joasă poziţie în clasamentele europene

 

Românul munceşte două treimi din viaţă, deşi este prost plătit, cheltuind în schimb aproape toţi banii pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de trai, reiese din raportările consultate de MEDIAFAX.

Românul mediu are una dintre cele mai mici speranţe de viaţă din Uniunea Europeană, respectiv 72 de ani. La vârsta de 19 ani se angajează, apoi iese la pensie în jurul vârstei de 65 de ani, dar preferă să muncească şi după aceea, pentru a-şi susţine copiii şi mai ales nepoţii.

În gospodăria românului din statistici se regăsesc trei persoane, care aduc în total un venit de aproximativ 640 de euro, din care sunt acoperite cheltuielile pentru consum, de aproximativ 540 de euro. De fapt, jumătate din banii de cheltuială se duc pe mâncare, băutură şi ţigări. Puţin peste 38% din veniturile românului nostru se cheltuiesc pentru produse agroalimentare şi băuturi nonalcoolice şi peste 6% – pentru tutun şi alcool. O pondere semnificativă (22%) în totalul cheltuielilor sale este reprezentată de costurile cu întreţinerea locuinţei – apă, electricitate, gaze etc. Cel mai puţin din total îi revine cheltuielilor cu educaţia – 0,9%. În fine, potrivit aceloraşi statistici, românul cheltuieşte anual pentru haine mai puţin de 100 de euro, iar nivelul cheltuielilor cu sănătatea şi îngrijirea personală (sub 70 de euro lunar) îl plasează pe cea mai joasă poziţie în clasamentele europene, potrivit aceleiaşi surse.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE