110 acțiuni de control ITM, într-o lună de zile Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

110 acțiuni de control ITM, într-o lună de zile

 

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii noiembrie, au fost efectuate 110 acțiuni de control din care 73 acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și 37 acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate, potrivit informațiilor furnizate de Jrs. Eva Man, inspector şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș. În urma verificărilor au fost identificate 24 de persoane care lucrau fără forme legale și 89 de persoane care prestau muncă nedeclarată, și s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 39 agenți economici, din care 8 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Inspectorii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, din care 38 de avertismente şi 32 de amenzi în cuantum de  231.000 lei și s-au dispus 282 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor  în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt restaurante și alte activități și servicii de alimentație publică ,baruri, lucrări de instalații electrice, agent de ocupare a forței de muncă.

A  fost înaintată 1 sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă .

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 37 controale. Au aplicat sancţiuni pentru 5 angajatori, constatându-se 8 neconformităţi în domeniul SSM, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv 5 avertismente şi 3 amenzi  în cuantum de 21.000 lei.

Totodată au fost avizate 13 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi sunt asociații sportive, exploatare forestieră, baruri.

În cursul lunii  noiembrie  a  fost înregistrat 1 accident mortal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE