Home / Recomandări zi de zi / Avertizare de la Poliţie: „Atenţie mureşeni! Înşelăciuni cu maşini de cusut Singer”

Avertizare de la Poliţie: „Atenţie mureşeni! Înşelăciuni cu maşini de cusut Singer”

Distribuie

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a remis un comunicat pe tema înşelăciunilor cu maşini de cusut Singer, pe care îl reproducem în rândurile de mai jos:

„Escrocheriile cu mașini vechi de cusut sunt din nou ”la modă” ! Atenţie la cazurile de escrocherie prin metoda ”mașina de cusut”, în urma cărora tot mai multe persoane de bună credință ajung să piardă sume importante de bani. Vechea metodă de înşelăciune cu maşinile de cusut Singer a reapărut în judeţul Mureş!

Practic, mașinile vechi de cusut sunt folosite de escroci în tentativa de a obține sume importante de bani de pe urma credulilor.

ATENŢIE! nu răspundeţi anunțurilor de mică publicitate de genul: „S.C…………..     colecţionează maşini de cusut, originale, autentice din gama : SINGER sau altele, orice serii. Oferim între 25.000 – 48.000 de euro.  Plata pe loc. Rugăm seriozitate. Telefon………. „

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de escroci, vă vom prezenta un scurt scenariu, practic cum se derulează „negocierile”.

Totul pleacă de la simple anunţuri, lipite pe stâlpi de electricitate şi în scări de bloc, unde se spune că se oferă o sumă foarte mare în schimbul unei maşini de cusut marca Singer.

Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. Însă, când sună la numărul de telefon afişat, oamenii află, de la un presupus reprezentat de muzeu, că suma fabuloasă o va primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătore şi chiar indică o persoană cu care poate face această tranzacţie. O dată tranzacţia făcută, presupusul reprezentant al muzeului nu mai răspunde la telefon, iar păgubiţii se aleg cu două maşini de cusut şi cu banii cheltuiţi…”

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.