Final de tur cu înfrângere pentru BC Mureș BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Final de tur cu înfrângere pentru BC Mureș

În etapa a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima a turului, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut duminică seara întâlnirea disputată în Sala Sporturilor „Trivale” din Pitești, scor 84-71 (16-15, 22-19, 25-13, 21-24) în favoarea formației locale BCMU.

Fără Djapa şi Mohammed, primul nerefăcut după accidentare, al doilea din cauză de boală, „tigrii” lui Szászgáspár Barnabás au rezistat parțial doar pînă la pauza mare a partidei.

În primele 20 de minute ale partidei, în cele două sferturi liderul s-a schimbat de 12 ori, iar de alte patru ori rezultatul de pe tabelă fiind de egalitate. Gazdele au început mai bine jocul, cu 5-0 după primele două minute. BC Mureș a trecut în avavntaj la jumătatea primului sfert, la 9-8, iar la intrarea în ultimele două minute piteștenii se aflau din nou în avantaj, la 14-13 și au intrat la prima pauză tot cu avantaj minim, la 16-15. Mureșenii au preluat conducerea în debutul acvtului secund, dar după 16-19 au primit alte 5 puncte. Până la pauza mare ambele echipe s-a aflat cu schimbul la conducere, avantajul maxim fiind de 4 puncte de două ori, de fiecare dată pentru gazde. Această diferență s-a înregistrat și după prima repriză, jocul fiind descis oricărui rezultat.

Evoluție ștearsă la reluare

Dacă prima parte a fost foarte echilibrată, în sfertul al treilea gazdele au apăsat pe acceleraţie, în timp ce la mureșeni doar Kalve a reușit să înscrie un coș de 3 puncte în prima jumătate a sfertului, iar piteștenii aveau 10 puncte în faţă. Mureșenii au evoluat în continuare neconvingător și diferenţa a crescut la 16 puncte după reuşita de 3 puncte din ultima secundă dinaintea ultimei pauze a lui Hunter, reușită de dincolo de centrul terenului. Ultimul act a fost bine gestionat de ergeșeni, care după trei minute s-au desprins la un maxim de 19 puncte. Mureșenii nu au mai putut reveni, reușind doar rareori să se apropie până la 10 puncte. În afara absențelor amintite, nici Martinic n-a prins o zi bună, reușind doar 6 puncte și 6 pase decisive. Cel mai bun jucător de pe teren a fost însă un jucător al oaspeților, Andrew Barham, care a reușit 23 de puncte, dintre care 5 de 3 puncte, 7 recuperări şi 8 pase decisive. Kalve a înscris 13 puncte (1), Lázár 7, Borșa 7 (1), Dani Popescu 6 (2×3), Sánta 5, D. Andrei 4 (1).

De la gazde cei mai buni marcatori au fost Vincent Hunter, cu 17 puncte (3×3), Marinov 15, Adi Tudor 14 (3) și Mladenovic 11.

Săptămâna aceasta începe returul, urmând ca în prima etapă mureșenii să evolueze vineri la Oradea, cu campioana CSM din localitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE